Akçaabat'ta Bakan Rüzgarı

Akçaabat'ta Bakan Rüzgarı

Akçaabat'ta Bakan Rüzgarı

AK Parti Akçaabat İlçe Başkanlığı’nca 1 Kasım seçimlerinde elde edilen başarı nedeniyle milletvekilleri ve belediye başkanlarının da yer aldığı bir teşekkür yemeği düzenlendi.

Akçaabat Saray Restaurant’ta düzenlene yemeğe, Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, AK Parti Trabzon milletvekilleri Ayşe Sula Köseoğlu, Adnan Günnar ve Salih Cora, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, İl Başkanı Hadar Revi, Akçaabat İlçe Başkanı Emre Akgün ile çok sayıda AK Parti'li katıldı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, AK Parti'nin 1 Kasım'daki genel seçimden başarı ile çıktığını belirterek, "Seçim öncesi milletimize, hemşehrilerimize, Türkiye'nin neresinde ne söz verdiysek bunları yerine getirebilmek için büyük gayreti ortaya koyacağız" dedi.

Soylu, konuşmasında, 7 Haziran ile 1 Kasım arasında Türkiye'nin bir belirsizlikle karşı karşıya kaldığını, ancak 1 Kasım seçimlerinde AK Parti'nin Akçaabat, Trabzon ve Türkiye'de büyük başarı gösterdiğini belirterek, bu sebeple AK Parti'ye oy verenlere teşekkür etti. Soylu “benim için Akçaabat’ın yeri bir farklıdır. Çünkü seçim çalışmalarını yaparken her Akçaabat’ta geldiğimizde buradaki vatandaşlarımız “siz başka yerde çalışın burasını bize bırakın biz zaten gereğini yapacağız” der gibiydiler. Biz Akçaabat’ta, Trabzon’da sandıkları patlatın dedik ve Akçaabat 50 bin oyla sandıkları patlattı. Bu her bir oyun sorumluluğunu üzerimize alıyoruz ve 50 bin kez teşekkür ediyoruz” dedi.

Yolculuklarının hizmet yolculuğu, büyüme ve kalkınma yolculuğu olduğunu belirten Soylu, AK Parti'de milletin kendini bulduğunu ve vatandaşların AK Parti'ye sığındığını söyledi.

Soylu, türlü türlü entrikalarla engellenmeye çalışılanın sadece AK Parti olmadığını anlatarak, "Engellenmeye çalışılan milletimizin istikameti, heyecanıdır, arzusudur, idealidir. Demokrasiye kabahat bulanlar, milletin oyunu beğenmeyenler, milletin ortaya koyduğu sonucu sürekli tartışmaya açanlar her zaman mağlup olmuşlardır. Geçmiş dönemlerde neler yaşandığını hepimiz biliyoruz" diye konuştu.

 

Milletin geçmişte ötekileştirildiğini ancak demokrasiye sımsıkı sahip çıktığını dile getiren Soylu, milletin gelecekte nasıl bir Türkiye, nasıl bir dünya istediğini de eline geçen her fırsatta ortaya koyduğunu vurguladı. Soylu, seçimde milletin etrafındaki coğrafyaya bir ışık olmaktan vazgeçmediğini de ortaya koyduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:

"Millet 'benim sadece 780 bin kilometrekareye söyleyecek bir sözüm yok. Benim etrafımdaki coğrafya ile dünyaya söyleyecek sözüm var ve ben bundan vazgeçmiyorum' dedi. Bunu hiçbir zaman bu millet şiddetle, entrikayla sağlamadı. Vakurla, hakkaniyetle, önüne çıkan fırsatları adaletli şekilde değerlendirmesiyle, demokrasiyle ve milli irade ile sağladı. Kim kendine bu imkanı sağlamak için kendi bedeni, zihni, aklı dahil her şeye siper olup illa da milletim diyorsa, o milletin 'milletin adamı' oldu. Allah'a şükürler olsun ki millet, milletin adamlarından hiçbir zaman vazgeçmedi."

Soylu, Türkiye'nin reformların gerçekleştirilmesi çok zor bir ülke olduğunu, 2002 ile 2015 yıllarının ülkede reform yılları olduğunu kaydederek, AK Parti iktidarı döneminde ülkede her alanda büyük değişimler yaşandığını ve bu değişimlerin devam edeceğini dile getirdi.

Son seçimde halkın ülkenin önünü açtığını ve artık bugünün çalışma zamanı olduğunu söyleyen Soylu, "Bugün Türkiye'yi yeniden reformlarla buluşturma zamanıdır. Bugün Türkiye'nin değişimini yeniden kucaklama zamanıdır. Bugün mazeret zamanı değildir" ifadesini kullandı.

- "Etrafımızdaki coğrafyayı görüyoruz"

Soylu, sorumlulukların bilinci içinde olduklarını anlatarak, şöyle devam etti:

"Önümüzdeki günlerde 3 aylık, 6 aylık ve 1 yıllık eylem planlarımızla birlikte bir reform sürecini hep beraber harekete geçiriyoruz. Bu reform süreci ile milletimizin bizden beklentilerini karşılayabilmek için adımlar atacağız. Seçim öncesi milletimize, hemşehrilerimize, Türkiye'nin neresinde ne söz verdiysek bunları yerine getirebilmek için büyük gayreti ortaya koyacağız. Türkiye'nin imarının, esenliğinin, adaletin, hakkaniyetin bu aziz milletle kucaklaşmasını sağlayacağız. Etrafımızdaki coğrafyayı görüyoruz. Onları belirsizlikle yönetilemezlik içine koydular. Türkiye için de oyun oynadılar ama Türkiye demokrasiye sımsıkı sahip çıktı."

Seçim öncesi vatandaşların görevini yerine getirdiğini söyleyerek, "Şimdi sıra bizde. Sizi utandırmayacağız ve bu coğrafyanın bizden beklediğini, değerlerimizin, medeniyetimizin bizden beklediğini inşallah hep birlikte yerine getirmeye çalışacağız. Ankara da biz de sizin hizmetkarınız" dedi.

soylu-001.jpg

Konuşmaların ardından Soylu, ilçede 1 Kasım seçimlerinde başarı gösteren AK Parti teşkilat mensuplarına plaket takdim etti.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Siyaset