Akçaabat'ta Anneler Günü

Akçaabat'ta Anneler Günü

Anneler günü, Akçaabat Belediyesi tarafından da İlçenin Sahil Parkı’nda Açık Hava Tiyatrosu’nun olduğu alanda kutlandı.

Her yıl Mayıs ayının ikinci pazarı kutlanan anneler günü, Akçaabat Belediyesi tarafından da İlçenin Sahil Park alanda kutlandı. Anneler günü etkinliğine halkın yoğun ilgisi vardı.

 

Belediye tarafından sahil parkta davul zurna, yöresel sanatçılar Kemal Bilazer, Metin Berber’in katılımıyla, özellikle annelerin istek türküleri okundu. Gençler için kolbastı çalındı ve oynandı. Sinan Güneysu ve Ömer Gaydan’ın davul zurnası eşliğinde halk horonu kuruldu ve saatlerce anneler ve gençler kola horonlar oynandı.

 

 

Pazar günü olması nedeniyle sahildeki lokantalara gelen yabancı misafirlerin büyük ilgisini çeken bu etkinlikte, misafirler halay isteğinde bulundu ve dakikalarca misafirlerle birlikte halaylar çekildi.

 

Bu yılki anneler günü etkinliğine katılanlar açık havada stres atıp, güzel bir yaz etkinliği yaşamış oldular ve mutlu bir şekilde evlerine döndüler. Hem çok zamandır birbirlerini göremeyen aileler bu etkinlikte görüşüp, buluşup hasret giderdiler. Bu yılki anneler günü güzel bir kaynaşma günü oldu.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler