Akçaabat'ta Ağırlandılar

Akçaabat'ta Ağırlandılar

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Trabzon'a gelen 7 Arap Ülkesinin Büyükelçileri ve Eşlerine Akçaabat Cemil Usta Restaurant'ta yemek verdi.

 

 

       Yemeğe Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Erşad Hürmüzlü, AK Parti Trabzon Milletvekili Prof. Dr. Cevdet Erdöl, Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Suat Hacisalioğlu, Kuveyt, Mısır, Tunus, Yemen, Libya, Cezayir, Katar büyükelçileri ve Arap Devletleri Misyonu Büyükelçisi ve eşleri katıldı. Yemekte büyükelçi ve eşlerine köfte, balık ve yöresel yemekler sunuldu. Misafirler Trabzon mutfağını çok beğendiklerini ifade ettiler.

 

 1510arap2.jpg

 

       Yemekte konuşan Başkan Gümrükçüoğlu 4 bin yıllık tarihi kentte konuk büyükelçileri ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, " Ortak tarihi, kültürel ve manevi değerlerimiz olan Arap ülkelerinin büyükelçileri ve eşlerinin Trabzon'dan güzel duygularla ayrılacağına inanıyorum. Böylesine ziyaretlerin ülkeler arasındaki ilişkilere olumlu katkıları olacağını düşünüyorum. Bu nedenle kapılarımız her zaman sizlere açıktır" şeklinde konuştu.

 

       Büyükelçiler adına konuşan Kuveyt Büyükelçisi Abdullah Abdulaziz Al-Duwalkh'i Trabzon'da gördükleri konukseverlikten ve yakın ilgiden dolayı Bakan Özak, Vali Kızılcık, Başkan Gümrükçüoğlu ve Trabzonlulara teşekkür etti.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler