Akçaabatlının Lakapları Bir Arada

Akçaabatlının Lakapları Bir Arada

Akçaabatlının Lakapları Bir Arada

Akçaabat İlçe Nüfus Müdürü Haydar Hotaman, Akçaabat'ta kullanılan tüm lakapların toplandığı bir çalışma yaptı. Lakaplarından hangi sülaleye ve hangi mahallede  yaşadıklarına kolayca ulaştıklarını ifade eden Nüfus Müdürü Hotaman, çalışmanın 1904 yılından sonraki dönemi kapsadığını ifade etti.

Hotaman sitemize yaptığı açıklamada, yapılan çalışmanın 5 aylık bir zaman aldığını ifade ederek "Ülke genelinde olduğu gibi ilçemizde de Soyadı Kanunu öncesinde insanlarımız lakalarıyla anılıyordu.  Hangi köyde hangi lakaplı insanlar var diye bir çalışma yapmaya karar verdik ve 5 aylık bir çalışma sonrasında ortaya bir kitap ortaya çıkarttık. 173 sayfadan oluşan bu çalışmada eskiden kullanılan lakaplar ile hangi mahallede yaşadıklarını ve bugünkü soy adlarına ulaşıyoruz.  Bu eski lakalardan yola çıkarak aile bağlarına ulaşmamız kolaylaştırıyor" dedi.

Yapılan çalışmayı sadece daire içerisinde kullandıklarını da ifade eden Hotaman, yapılan çalışma ticari amaçlı bir çalışma değil. Biz nüfus müdürlüğü olarak işimizin kolaylaşması açısından böyle bir çalışma yaptık" dedi.

akcaabat-nufus-muduru1.jpg

akcaabat-nufus-muduru-kutuk.jpg

akcaabat-nufus-muduru-kutuk1.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler