Akçaabatlılar Vakfı'nda Kongre

Akçaabatlılar Vakfı'nda Kongre

Akçaabatlılar Yardım ve Dayanışma Vakfı’nın genel kurul toplantısında Başkanlığa tekrar Oktay Sevim getirildi.

     Akçaabatlılar Yardım ve Dayanışma Vakfı’nın olağan genel kurul toplantısı yapıldı. Vakıf merkezinde gerçekleştirilen genel kurul toplantısında Vakıf Başkanı olarak yeniden Oktay Sevim görevlendirilirken; yapılan konuşmalarda Vakfın gerçek işlevini yerine getirmesinin şart olduğu vurgulanarak, kangrene dönüşen kız yurdu inşaatının ise bir an önce tamamlanması istendi.
23 kişi katıldı
      Başkanlığını Muammer Ertuğrul’un, yazmanlığını Kemal Keleşoğlu’nun yaptığı ve Mustafa İnal ile Haydar Özlü’nün de üye olarak yer aldığı divan kurulunun yönettiği genel kurul toplantısında kayıtlı 108 üyeden 23’ü hazır bulundu. Yönetim ve Denetim kurulları faaliyet raporlarının Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Ziya Atasoy tarafından okunmasının ardından her iki rapor da onaylanıp ibra edilirken, gündem gereği tahmini bütçe de görüşülüp onaylandı.
     Konuşmalar
     Genel kurulun dilek ve temenniler bölümünde söz alan KTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selahattin Köse, KTÜ’nün bu yıl hizmete açacağı Güzel Sanatlar Fakültesi ve Trabzon Meslek Yüksek Okulu’nun bazı bölümleri ile Akçaabat’a 3000 üniversite öğrencisinin geleceğini, bunun da özellikle kız öğrenciler için yurt sorunu ortaya çıkaracağını belirterek, Vakfın Yenimahalle’deki inşaatı kangrene dönen kız yurdunu yeniden gündeme getirdiğini söyledi. Köse yurdun bir an önce tamamlanarak hizmete açılmasını istedi. Köse, kendisinin de destek vereceği bu çalışmaya tüm Akçaabatlılar’ın da destek vermesi gerektiğini savunarak, hizmet almada diğer ilçelerden çok geride kalan Akçaabat’ta çekememezlik ve nemelazımcılıktan kaynaklanan yaklaşımların da terkedilmesi gerektiğini söyledi.
      Vakıf üyesi işadamlarımızdan İsmet Yılmaz da Ankara’da yapılan Akçaabatlılar gecesinde Vakfın temsil edilmemesinden duyduğu üzüntüyü dile getirerek Vakfın bir an önce amacına uygun işlere imza atması gerektiğini savundu. Bu noktada Akçaabatlılar arasında bir sinerji oluşturulmasının da gerekliliğini vurgulayan Yılmaz, yardıma muhtaç kişilere, öğrencilere ve yaşlılara da Vakfın yardım elini uzatması gerektiğini sözlerine ekledi.
Fikret Kazancı ise Vakıf Yönetim Kurulu’nun ayda en az bir kez üyeleri toplayarak neler yapıldığı konusunda bilgi verilmesini istedi. Kazancı, bu toplantılarda yapılacak işlerin de geniş katılımlı olarak planlanması gerektiğini sözlerine ekledi.
     Seçilenler
     Akçaabatlılar Vakfı’nın genel kurulunda yapılan seçimde oylanan ve üyelerin tümünün onayını alan listede yer alan isimler şunlar:
Yönetim Kurulu: Oktay Sevim, Ahmet Ziya Atasoy, İsmail Hakkı Uzun, Mustafa İnal, Salih Zeki Topsakal, Haydar Özlü (Asıl), Ali Dinç, Remzi Şener, Hüsnü Sevim, Gürol Demir, Muammer Ertuğrul, Osman Ekici, Burhanettin Topsakal (Yedek).
Denetim Kurulu: Aydın Polatkan, Şakir Verep, Köksal Uçak Çilingiroğlu (Asıl), İbrahim Baş, Tahsin Kalaycı, Ali Topal (Yedek).

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Kültür Sanat