Akçaabatlılar gecesi yapıldı.

Akçaabatlılar gecesi yapıldı.

Geneleksel Akçaabatlılar gecesi Ankarada yapıldı.Geceye yapılan açıklamalar damgasını vurdu.

Ankara’da ikamet eden hemşehrilerimizin Akçaabat’ın düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümünlerinde düzenlemeyi gelenek haline getirdiği yemek, 16 Şubat’ta bir kez daha gerçekleştirildi.

Akçaabat Sosyal Kültür ve Dayanışma Derneği’nin 16 Şubat Cumartesi günü Gazi Üniversitesi Kültür Merkezi’nde düzenlediği yemeğe Türkiye’nin dört bir tarafından yaklaşık bin Akçaabatlı katıldı.

Bayındırlık ve İskân Bakanı Faruk Nafiz Özak, eski Çevre ve Orman Bakanı Kocaeli Milletvekili Osman Pepe, Trabzon Milletvekilleri Mustafa Cumur ve Süleyman Latif Yunusoğlu, Adıyaman Milletvekili Şevket Gürsoy, Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, Türkiye Muhtarlar Derneği Genel Başkanı Ramazan Özinal, iş dünyasının önde gelen isimlerinden İdris Köse ve Fatma Özyurt’un yanı sıra bir çok Akçaabatlı bürokratın katıldıkları yemeğin sunuculuğunu bu alanda Trabzon’daki duayenlerden biri olan Canan Kalaycı yaptı.

Yemeğin açılış konuşmasını yapan Dernek Başkanı Ali Kara, tarihini unutanların onu yeniden yaşamak zorunda kalacakları hatırlat-asını yaparak, bu tür organizasyonların birlik ve beraberliği pekiştirmesinin yanı sıra geçmişi yad etme imkânı da verdiğini söyledi. Kara derneğe yoğun emeği geçen Milletvekili Cumur, kurucu başkan Selahattin Sivrikaya, onursal başkan İdris Köse, Fatoş Abla Koleji’nin sahibi Fatma Özyurt ve Akçaabat’tan geceye katkı sağlayan Adnan Topsakal, Tahsin Kalaycı ve Emin Zurnacı’ya teşekkür etti.

Trabzonspor Başkanı Sadri Şener ise göreve yeni başlamasına gönderme yaparak Trabzonspor’un kurtuluşu ile Akçaabat’ın kurtuluşunun aynı zamana denk gelmesini anlamlı bulduğunu söyledi. Şener, “Benim için Trabzonspor neyse Akçaabat Sebatspor da odur.” dedi.

Trabzon Milletvekili Süleyman Latif Yunusoğlu da bir Akçaabat eniştesi olduğunu belirterek, “Beni ısrarla geceye davet etmenizden Akçaabatlılar’ın eniştelerini çok sevdikleri anlamını çıkardım” şeklinde konuştu.

Türkiye’de sigarayla mücadelenin önde gelen isimlerinden olan Trabzon Milletvekili Cevdet Erdöl de kısa konuşmasında yine bu konuya değindi ve yemekte sigara içmeyen herkese teşekkür etti.

Trabzon’da bulunan ve yemek için Ankara’ya dönen Trabzon Milletvekili Mustafa Cumur ise uçağındaki arıza nedeniyle yemeğe geç katılmasından ötürü özür diledi. Cumur, Akçaabat Devlet Hastanesi’nin ihale gününün belli                                   

olduğu müjdesini verdiği konuşmasında Akçaabat Fatih Üniversitesi’nin kurulması için de çaba harcayacağına söz verdi.

Uzun konuşmalarına alıştığımız eski Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe’nin kısa bir selamlama konuşması yaptığı gecede son olarak Bayındırlık ve İskân Bakanı Faruk Nafiz Özak konuştu.

Bakan Özak, Trabzonspor’un ağabeylik yapmaması nedeniyle Akçaabat Sebatspor’un ligden düştüğünü belirterek, bundan sonrasının ise çok farklı olacağını ifade etti.

Konuşmaların ardından Necmi Öksüz’ün kıvrak kemençesi eşliğinde geniş horon halkaları kurarak gönüllerince eğlenen Akçaabatlılar’ın eğlencesini klavyede Serdar Pul ve kemanda da Cemal Zihni Erenel’in eşlik ettiği Hüseyin Serdar Birinci uduyla seslendirdiği eserlerle doruğa çıkardı.

10 YTL’lik 400 adet numaralı çikolataların satılmasının ardından geçilen çekilişte ise tümü Akçaabat Cezaevi’ndeki mahkûmlar tarafından üretilen el emeği ve göz nuru taşıyan eserlerin hediye olarak verildiği bir çekiliş de düzenlendi. Çekilişin büyük hediyesi olan Ortamahalle evinin maketi ise çekilişteki çikolataların satışında büyük katkı sağlayan Fatma Özyurt’a hediye edildi.

Gece yarısına kadar birlikte eğlenme fırsatı bulan Akçaabatlılar, 2009 yılının bir 17 Şubat haftasında daha organize edilecek yemekte buluşmak sözüyle birbirlerine veda ederek Türkiye’nin dört bir tarafına hareket ettiler.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum
Spor