Akçaabatlılar Buluşuyor

Akçaabatlılar Buluşuyor

Akçaabat’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 93. Yıldönümü Akçaabat’ın yanı sıra il dışındaki Akçaabatlı Dernekler vasıtasıyla da kutlanacak.

 

 

Yapılacak olan aktiviteler hakkında bilgi veren Ankara Akçaabat Sosyal Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Yusuf Dülber, Ankara’da Akçaabatlılara yakışan bir etkinlik yapmayı amaçladıklarını belirtti. Dülber “Gurbetteki Akçaabatlılar olarak derneğimiz önderliğinde yapacağımız etkinlikler ile hem buradaki Akçaabatlıların kaynaşmasına katkı sağlayacak hem de memleketten gelen hemşerilerimiz ile de hasret gidermiş olacağız” dedi. Her yıl olduğu gibi bu sene de etkinliklere yoğun bir olduğunu ifade eden Dülber, Dernek olarak siyaset üstü davranmayı ilke edindiklerini belirtti.

 

ankara.jpg

Ankara Akçaabat Sosyal Kültür ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri, Tahsin Yazıcı, Orhan Pehlevan, Ali Haydar Türkyılmaz, Zeynel Abidin Bostan, Fehmi Yılmaz ve Yusuf Üçüncü’nün önderliğinde gerçekleşecek etkinlikler kapsamında 17 Şubat Perşembe günü akşamı Maltepe Camiinde Kur-An’ı Kerim ve Mevlidi şerif okutulacak.

 

19 Şubat Cumartesi akşamı ise Gazi Üniversitesi Rektörlüğü Girişi Gazi Kültür Merkezi Teknikokullar/Ankara adresinde yemek programı düzenlenecek.

 

 

01-davetiye-a.jpg

 

 

DİĞER ETKİNLİK İSTANBUL'DA...

Diğer bir etkinlik ise İstanbul Akçaabatlılar Derneği Lokali’nde gerçekleşecek.

17 Şubat  Perşembe akşamı saat 19.30 da ki yemeğin ardından, Salih Cihan Konferans Salonu’nda Baykal Kazancıoğlu, Alican Timurcuoğlu ve İslam Ayvazın panelist olarak katılacağı “ANILARDA AKÇAABAT” konulu panel düzenlenecek.

Dernek Başkanı İsmail Şirin, İstanbul’daki Akçaabatlıların Akçaabat’ı canlandırmasına, Akçaabat Kültürüne sahip çıkma ve katkı sağlamak amaçları olduğunu belirterek, herkesi panele davet etti.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kültür Sanat