Akçaabatlı Hemşehrimiz Hikmet Çolak Başbakanlık Müşavirliği'ne atandı.

Akçaabatlı Hemşehrimiz Hikmet Çolak Başbakanlık Müşavirliği'ne atandı.

Akçaabatlı Hemşehrimiz Hikmet Çolak Başbakanlık Müşavirliği'ne atandı.

Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hikmet Çolak,Başbakanlık Müşavirliği'ne atandı. atandı.

Akçaabat’ın yetiştirdiği önemli bürokratlardan olan Hikmet Çolak, Başbakanlık Müşavirliği'ne atandı.

Hikmet Çolak Kimdir?

12.09.1972 tarihinde Trabzon’da doğan Hikmet ÇOLAK, orta öğrenimini 1992 yılında Trabzon Anadolu Lisesi’nde tamamladı. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nden 1996 yılında mezun oldu.

Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi Anabilim Dalı Yönetim Bilimleri’nde “Türkiye’de Yerel Yönetimlerin Denetimi ve Yerel Özerklik” alanında yüksek lisansını 2004 yılında tamamladı. Aynı bölümde doktora programına devam etmektedir.

Çalışma hayatına Rize / İkizdere ilçesi Kaymakamı olarak başlayan ÇOLAK; sırasıyla Kütahya / Domaniç, Muğla / Yatağan ve Eskişehir / Han ilçelerinde kaymakamlık yaptı. 13.06.2003 tarihinde Hizmet Alımları İhaleleri Düzenleme ve İnceleme Dairesi ile Uluslararası İlişkiler – AB İle Koordinasyon Dairesi’nde Kamu İhale Uzmanı olarak çalıştı.

2002-2003 yılları arasında Başbakan Yardımcılığı ve Dışişleri Bakanlığı Özel Kalem Müdürlüğü, Başbakan Özel Kalem Müdür Yardımcılığı, Başbakanlık Müsteşarlığı Özel Kalem Müdürlüğü yaptı. 25.01.2008 - 06.01.2012 tarihleri arasında Sağlık Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü, Ekim 2009 – Kasım 2011 tarihleri arasında TÜHİS Denetleme Kurulu Başkanlığı yaptı.

06.01.2012 tarihinde atandığı Millî Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü görevini sürdürmektedir. Evli ve iki çocuk babası olan Hikmet ÇOLAK, İngilizce bilmektedir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Haberler