Akçaabatlı Bir Kişi Ergenekonda

Akçaabatlı Bir Kişi Ergenekonda

Türkiye’de gündemin en önemli konusu haline gelen Ergenekon operasyonunun 3. iddianamesine Akçaabat’ta girdi.

 

 

Akçaabat’ın bir beldesinde yaşayan Şaban Kurt evinin kurşunlanmasını savcı Zekeriya Öz’e bildiriyor ve ergenekon kapsamında değerlendirilmesini istiyor.

 

Şaban Kurt’un “müşteki bilgi ifade tutanağı” Ergenekon’un 3’üncü iddianamesinin 179 numaralı klasöründe yer alıyor. Tutanaktaki ifadeleri aynen aktarıyoruz:

 

“09.09.2008 günü benim yanıma Başbakanlıktan iki istihbarat görevlisi geldi ve beni alarak Ankara’ya Başbakanlığa götürdüler. Başbakanlık’ta Teftiş Denetleme Kurulu Başkanı ile görüştüm. Beni oradan Ankara 1 nolu DGM savcılığına götürdüler. Buradan da İstanbul’daki Beşiktaş C. Başsavcısı Zekeriya Öz’ün yanına gönderdiler. Ben burada 10.09.2008 günü Savcı Zekeriya Öz’e ifade verdim. Evimde bulunduğum mermi çekirdeğini kendisine teslim ettim.

 

Savcı Bey’in yanından beni İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne gönderdiler. Emniyet Müdürlüğü’nde Başsavcı Zekeriya Öz’ün talimatı ile benim sözlü beyanımı aldılar. Başsavcı Zekeriya Öz ve C. Başsavcılığı katipleri bana bu olayla ilgili kimseye bilgi vermemem gerektiğini söylediler. Daha sonra da 10.09.2008 günü ben tekrar Trabzon ili Akçaabat ilçesindeki evime döndüm.

 

Bu olayı savcı Zekeriya Öz’ün talimatı gereği kimseye anlatmadım. Daha sonradan savcı Zekeriya Öz bana bu olayla ilgili Akçaabat C. Başsavcılığına bilgi vermem gerektiğini söyledi. Ben de Akçaabat C. Başsavcılığına durumu bildirdim. Olay bundan ibarettir. Ben bu olaydan dolayı evimi kurşunlayan ve evimi taşlayan kişi ya da kişilerden şikayetçi ve davacıyım. Anlaşmak ve uzlaşmak istemiyorum.”

 

 

Savcı Zekeriya Öz, bu kişinin ifadeleri hakkında Akçaabat Cumhuriyet Başsavcılığı’na yetkisizlik kararı gönderiyor. Karar metninde Ergenekon ile alakalı bir delil elde edilmesi durumunda kendilerine bildirilmesini de istiyor.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler