Akçaabatlı berber 4 yıldır biriktiriyor ama?

Akçaabatlı berber 4 yıldır biriktiriyor ama?

Trabzon’da 4 yılda 20 kilo kullanılmış jilet biriktiren berber, jiletleri teslim edecek bir kurum bulamadığını belirtti.

Haber:Derviş ALTUNTAŞ- Nesrin BAYRAM

Trabzon’da 4 yılda 20 kilo kullanılmış jilet biriktiren berber, jiletleri teslim edecek bir kurum bulamadığını belirtti.

Trabzon’un Akçaabat ilçesinde 20 yıldır berberlik yapan İbrahim Durmuş, 4 yılda 25 kiloya yakın kullanılmış jilet biriktirdiğini, biriktirdiği bu jiletleri teslim edecek bir kişi ya da kurum bulamadığını belirtti. Durmuş, “ 2010 yılından beri bu jiletleri biriktiriyorum. Tahmini olarak 15-20 kg vardır. Dışarıdan kimseden almadık sadece kuaför olarak biriktirdik. Kâğıt veya diğer atıklar için geri dönüşüm kampanyaları yapılıyor. Bizim de her gün onlarca jileti çöpe atıyorduk. Bunları biriktirme aklıma geldi ve 4 yıldan beri jiletleri çöpe atmayarak biriktirdim. Şuan yaklaşık 20 kiloya yakın jilet biriktirdim. Fakat bunları kime veya hangi kuruma teslim edeceğimi bilmiyorum. Belediyeyi ve çevre müdürlüğünü aradım fakat böyle bir çalışmalarının olmadıklarını belirttiler. BİMER’e bile yazdım fakat oradan da, jiletler ile ilgili bir çalışma olmadığını ifade ettiler” dedi.

akcaabatta-4-yilda-20-kilo-jilet-biriktidi1.jpg

Kullanılmış jiletleri toplamakla bir maddi çıkar beklemediğini de ifade eden İbrahim Durmuş, “bu jiletleri biriktirmemde maddi bir beklentim yok. Bu jiletler çöpe atılıyor. Kesici maddeler olduğu için hayvanlara ve çevreye zarar verme ihtimali yüksek. Trabzon’da 800 berberde ortalama 9 bin kişi tıraş olmaktadır. Buradan yola çıkarsan ülke genelinde milyonlarca kişinin tıraş sonrasında kullanılan jiletler çöpe gitmektedir. Yapılacak kampanya ile bu atıklar toplanarak geri dönüşüm uygulanabilir” dedi.

akcaabatta-4-yilda-20-kilo-jilet-biriktidi2.jpg

Belediye Esnaf Odalarına Çağrı

Belediyeler ve Esnaf odalarının bu kampanyada öncülük yapması gerektiğine inandığını ifade eden Durmuş “Belediyeler ve esnaf odaları berberlere birer kutucuk dağıtırsa, kullanılmış jiletler biriktirilmiş olur. Bu sayede hem ülke ekonomisine bir katkı hem de çevreyi kirletmemiş oluruz” şeklinde konuştu.

akcaabatta-4-yilda-20-kilo-jilet-biriktidi3.jpg

 

videogaleri-001.gif

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler