Akçaabatlı Ağa Yine Ağalığını Gösterdi

Akçaabatlı Ağa Yine Ağalığını Gösterdi

Akçaabatlı Ağa Yine Ağalığını Gösterdi

Çanakkale Çan ilçesinde bu yıl 3.sü düzenlenen yağlı pehlivan güreşleri sona erdi.

Çan Belediyesi'nce düzenlenen yağlı güreşler ilçe merkezinde kortej yürüyüşüyle başladı. H. İbrahim Bodur Stadyumu’na Kırkpınar davul zurnalarıyla giren Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu ve Akçaabatlı  ağa Yakup Köse, Eski kırk pınar ağası Murat Köse er meydanında seyirciyi selamladı.

 

Güreşlerde bir konuşma yapan Çan Belediye Başkanı Adurrahman Kuzu, “Er meydanında bu yıl 3. düzenlediğimiz ata sporuyla karşınıza çıktık. Belediye  olarak Çanlılarla birlikte geleceğe taşımak istiyoruz. Bu duygularla Çan Belediyesi olarak geçen yıl 39 baş pehlivan ve 350’yakın pehlivanla çıktığımız bu yola bu yıl 41 baş pehlivan ve 450’ e yakın pehlivanla devam ediyoruz. Çan belediyesi olarak bizim için böyle bir organizasyona ev sahipliği yapmak gurur verici. Bu gururu bugün burada Çanlılar olarak siz kıymetli misafirlerimizle birlikte hepimiz yaşıyoruz. İnşallah bu organizasyon bundan sonra da örf ve adetlerimize uygun bir şekilde yapılmaya devam edecek dedi.  Bize bu ata sporunu yaşatmakta her türlü desteği veren ağa Yakup Köseye  teşekkür ederim dedi. Ardından Söz alan Akçaabatlı ağa Yakup Köse  Çan ilçesinde yapılan ata sporumuz için her türlü desteği vereceğini ve bunu yaşatman için elinden geleni yapacağını ve kendisini bu ağalığa laik gören herkese teşekkür ederim dedi.

Güreşlerde Ak Parti Çanakkale Milletvekilleri Mehmet Daniş ve İsmail Kaşdemir, özel yaptırdıkları altın kemeri Belediye Başkanı Dr. Abdurrahman Kuzu'a hediye ettiler. Yapılan ağalık seçiminde iki yıldır Çan Belediyesi Güreş Ağalığını sürdüren Yakup Köse, 2014-2015 ağalığını da yapılan ihale sonucunda 55 bin lira ile kazandı.

Çanakkale'nin Çan ilçesinde bu yıl 3'üncüsü gerçekleştirilen yağlı güreşlerde rakibi Ünal Karaman’ı yenen Osman Aynur başpehlivan oldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler