Akçaabat’ın siyasi nabzını tutmaya devam ediyoruz.

Akçaabat’ın siyasi nabzını tutmaya devam ediyoruz.

Akçaabat’ın siyasi nabzını tutmaya devam ediyoruz.

Akçaabat’ta siyasi kulisler

Akçaabat’ın siyasi nabzını tutmaya devam ediyoruz. Yerel seçimler yaklaştıkça heyecan da bir o dara artıyor. Bu heyecan daha çok Akçaabat Belediye Başkanlığı için oluyor. İşte partilerimizdeki son analizlerimiz.

 

MHP…

Belediye başkanlığı için adayını açıklayan ilk parti oldu. Metin Gedikli ismi hiç süpriz olmadı. Akçaabat kamuoyunda beklenen heyecanı yarattı mı? diye sorulursa buna cevap hayır olur. Çünkü uzun süredir gündemde olan bir isimdi. Sadece açıklanması kalmıştı o da açıklandı.

Mevcut yönetim her ne kadar adaylarını erken açıklama isteklerinin sebebini çalışmaları verimli kılmak olarak açıklasa da teşkilattan farklı seslerde çıkmıyor değil. Kimilerine göre farklı isimlerin önünü kesmek için böyle bir yol haritası izlendi.

Geçen dönem milletvekili adayı olmuş Halil Memiş Gedikli’nin en büyük destekçilerinden. Yerel seçimde partisinin hanesine yazılacak her bir oyu kendi hanesine yazılmış olarak görüyor.

Metin Gedikli; Söğütlü belediye başkanlığı döneminde eleştiriler alsa da güzel işler başarmış bir isim. Kendisine güveni tam, başaracağından emin. En kötü senaryoda bile partisinin ilçe bazında oylarını artırması halinde, gelecek genel seçimde en şanslı milletvekili adayı.

İsmet Kırali; bu sürecin bu kadar sağlıklı yürütülüp sonuçlandırılmasında en etkin kişi.öne çıkmadan,siyasetin gereklerini yerine getirerek her dönem istediğini elde etmiş bir isim. Bu dönemde de öyle. Yerel seçimde MHP’de yeri garanti tek isim gibi. Şimdiden belediye meclis üyesi gibi.

Bu dönem MHP’de küskünler epeyce fazla. Mevcut yönetime muhaliflerin yanı sıra görev alma ümitlerini yitirenlerin önümüzdeki günlerde saflarını sıklaştırması Gedikli’yi biraz uğraştıracak gibi.

 

CHP…

Parti içi demokrasiyi işletmeye çalışan CHP aday belirleme sürecinde sandık kurdu. Öğrenebildiğimiz kadarıyla teşkilatın gönlü Ali Türen Öztürk’ten yana. Öztürk genel seçimlerde kendi bölgesinde çok başarılı olmuş bir isim. Sandıktan onun çıkmasını temenni edenlerin oranı çok fazla. Ali Türen Öztürk ise yakın çevresine isminin sandıktan çıkması durumunda bile aday olmayı düşünmediğini söylüyor.

Genel merkezin tavrı da önemli. Kılıçdaroğlu Öztürk’e “adayımız sensin” dediğinde görevi kabul etmemek çok zor olacaktır.

İsmi CHP ile anılan diğer bir isim de Vedat Durna. Samsun Çevre ve Şehircilik eski il müdürü. Akçaabat Sebatspor’un efsane kaptanı. Bazı CHP’liler Durna’nın ismini dillendirse de o çevresine CHP’den aday olmayacağını söylüyor. Partisine değil ama mevcut yönetime geçmiş yerel seçimlerden biraz kırgın. Akçaabat belediye başkanlığı hayali ama CHP’den değil.

 

AK Parti…

 

İktidar partisi, dolayısıyla en fazla ilginin olduğu parti. Aday adayın olarak ismi geçenlerin sayısı çok fazla. Merak mı ettiniz? o zaman Ak Parti ile ilgili kulağımıza ulaşan fısıltıları paylaşmaya başlayalım.

 

Şefik Türkmen; başarılı bir ömür, başarılı bir bürokrat, başarılı bir belediye başkanı. Geçtiğimiz yerel seçimde Ak Parti’ye katıldı. Ak Parti’nin aday açıklaması o dönem bayağı sancılı olmuştu. Türkmen’de fikri olarak pek uyuşmadığı bu yapıya kolay alışamadı. iktidarın imkanlarını geçtiğimiz beş yılda ilçemize pek kazandıramadığı düşünülmekte. Bürokratlardan sık sık şikayetçi olması AK Parti yönetimini de dönem dönem rahatsız etti. Yıllarca bu görevde kalması yıpranmasına sebep oldu. Sağlık sorunları da bu dönem verimli çalışmasına engel oldu. yeni dönemde de en güçlü adaylardan biri. En büyük handikabı yüzünün eskimesi ve ilçe yönetiminden istediği desteği bulamaması. İlçe teşkilatındaki bir kaç isim dışında pek destekçisi yok. Türkmen eski siyasetçi, bakana yakın durarak işini sağlama almak istiyor. Her seçim dönemi gibi hızına yetişmek zor. Şansı tecrübesi ve Akçaabatlı işadamlarının tam desteğini her dönem alabilmesi.

Görevinde çeyrek yüzyılı tamamlama şansını yakalayabilecek mi? Hep birlikte göreceğiz.

 

Ahmet Ziya Öztürk; düzgün ve sevilen bir başkan. siyasi tecrübesizliğine rağmen görevini bugüne kadar iyi yaptığına inanılıyor. Gönlünün bir kenarında adaylık var.

 

Erhan Nadir; ilçe yönetiminin en tecrübeli isimlerinden biri. Belediye başkanlığı adaylığı gönlünde iki dönemdir var. Bakalım nasip olacak mı?

 

Muhammet Altınel; Darıca Belediye Başkanı, genç ve başarılı. kendine güveniyor. Aday adaylığı onun da ajandasında var. Teşkilat içinde tanınsa da kamuoyunda aynı şeyleri söylemek zor. Daha çok genç, bizce bu dönem olmasa bile önümüzdeki yıllarda ismi yine konuşulur olacak.

 

Cevat Birinci; Cevat hocamız. Dörtyol Belediye Başkanı, her dönem halkın içinde, sevilen, bir başkan. Akçaabat belediye başkanlığı için “nasip, görev verilirse kaçmam” diyor.

 

Mustafa Uzun; DSİ 4. Bölge müdürü. Aday adaylığı için çalışmalar yapıyor. Bbaşarılı, genç bir bürokrat. Tek eksiği Akçaabat’la iç içe olamamak. kendini tanıtmak için biraz fazla efor sarfetmesi gerekecek. Halk nezdinde kendisi ile ilgili olumlu ya da olumsuz görüş belirten kişi az.

 

Ahmet Güner; İller Bankası Bölge Müdür yardımcısı. tecrübeli ve başarılı bir bürokratımız. Kamuoyunda tanınırlığı iyi. Güner’le ilgili genel düşünce geçen dönem istifa edip şansını denemeliydi yönünde. Emekliliği doldu, bizce şansını deneyecektir.

 

Vedat Durna; Ak Parti’de ismi geçen diğer bir isim. Yakın çevresine Ak Parti’den kendisine teklif yapıldığını; eğer bu teklif resmiyet kazanırsa değerlendirmeye alabileceğini söylüyormuş. Yakın zaman da AK Parti’nin görevden aldığı bir bürokrata teklif getirmesi bize biraz ilginç geldi doğrusu.

 

Mehmet BAŞ; Ankara’daki bürokratlarımızdan. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda genel müdür. Mehmet Baş’ın da Akçaabat için ismi geçiyor.

 

Adnan Cevher; Erdoğan Bayraktar’ın bölgedeki sağ kolu, gözü kulağı. Son dönemlerde ilçemizin yetiştirdiği en başarılı bürokratlardan biri. Geçtiğimiz yerel seçimlerde milletvekili aday adayı olmuş; yarışa geç katılmasına rağmen önemli başarı sağlamıştı. İsmi dönem dönem kadastro genel müdürlüğü için de geçiyor. Kendisi ne düşünüyor bilinmez ama Bakan’ın ajandasında Ortahisar veya Akçaabat için not düşülmüş olduğu kesin gibi. İlçemizde uzun süre görev yapmış olması da Cevher için bir avantaj. Köylüsü de ,kentlisi de selam verip selam almıştır.

 

Ve AK Parti için en önemli süpriz kulis adayımız.

 

Osman Karaçukur; Geçen dönem MHP’nin belediye başkan adayı. Bu dönem bütün beklentilere rağmen MHP’ye aday adaylığı için müracaat etmedi. Beş yıl önceki seçimden sonra ilçe ile bağlarını hiç koparmadı. Ailesi İstanbul’da yaşamasına rağmen günlerinin çoğunu Akçaabat’ta geçirdi. Darılmadı, kırılmadı. Oy verene de vermeyene de sevgisini eksik etmedi. Demek ki bir hesabı varmış. Yakın arkadaşı Aslan Güner’e sorduk bu bilgiyi. Güner “evet Sayın Karaçukur halkın talebi doğrultusunda AK Parti’den aday adayı olmaya karar vermiştir ve bu doğrultuda çalışmalarını sürdürmektedir” dedi.

Hadi hayırlısı.Çok renkli bir seçim dönemi yaşayacağız gibi görünüyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Siyaset