Akçaabat'ın Köftesinden sonra Kavurması'da ünlü oldu.

Akçaabat'ın Köftesinden sonra Kavurması'da ünlü oldu.

Akçaabat'ın Köftesinden sonra Kavurması'da ünlü oldu.

KAVURMANIN USTASI AKÇAABAT’TA

Son dönemler de açılış organizasyonları, sivil toplum kuruluşlarının düzenlediği etkinlikler ve birçok daha farklı alandaki destekleyici müteşebbislerimizden olarak adından sıkça söz ettiren Akçaabat Kavurmacısı Erol Usta eti, köftesi ve horonuyla meşhur ilçemizde hizmet veriyor.

“Yiyenler bilir, eti lokum tadında” sloganıyla yola çıkan Akçaabat Kavurmacısı Erol Usta kısa sürede başarılı işlere imza attı ve müşterilerinin beğenisini kazandı. Akçaabat Et Entegre Genel Koordinatör Rahman Bekiroğlu ile grup markalarından olan Akçaabat Kavurmacısı Erol Usta’yı konuştuk.

İşte o röportaj:

Akçaabat köfte ile meşhur olmuşken, neden kavurma?

Bekiroğlu: Eti, köftesi ile ulusal ve uluslar arası ün kazanmış bir ilçemizin evladı olarak yeni değerler üretmemiz gerektiğinin bilincindeyiz.2003 yılından itibaren Türk Kurban Bayramı kültürünün önemli öğelerinden birisi olan kavurmayı kendimize özgü bir formülle odun ateşin’de kuzine sobada tüketicilerimize ulaştırmak adına birçok yayla şenliklerinde etkinliklere katıldık.2012 yılında bölgemizdeki turizm sektörünün hareketliliğiyle tüketicilerimizin de satın alma alışkanlıklarının ürün odaklı değil, ürün ve hizmetin aynı yerde servis edilen işletmelerin tercih edilmesini fırsat olarak görüp Akçaabat Kavurmacısı Erol Usta markasıyla yiyecek-içecek sektörüne yatırım yaparak katma değer üretmek adına yola çıktık.

Akçaabat Kavurmacısı olarak menü çeşitleriniz nelerdir?

Bekiroğlu: İlk sırada tabi ki de Kavurma yer almaktadır. Dana, Kuzu ve Tavuk Saç Kavurmamız, Dana Antrikot, Dana Kontrafile, Akçaabat Köftemiz, Çorba çeşitlerimiz var.  Ara Sıcak olarak; Meşhur yöresel kayganamız ve kuymağımız mevcut. Ara Soğuk olarak; acılı ezmemiz ve karışık turşumuz bulunmaktadır. Bunların yanı sıra meşhur sütlü kadayıf tatlımız mevcut

Neden müşterilerinize özellikle sütlü kadayıf öneriyorsunuz?

Bekiroğlu: Kavurma ve bütün et ürünleri kalori yoğun ürünler. Dolayısıyla tatlı ama hafif farklı bir tadı sunum yapmamız gerektiğini düşündük. Tatlı çeşidi anlamında birçok ürünü müşterilerimizin beğenisine sunduk. 6 çeşit tatlı sunumumuzdan değerleme ve eleme yöntemiyle müşterilerimizin en çok beğenisi toplayan kendi imalatımız olan sütlü kadayıf menü içeriğimizde tatlı olarak spesifik bir yer edinmiş oldu.

Bölgede çok sayıda işletme varken müşterileriniz neden sizi tercih etmeli?

Bekiroğlu: Et ve et ürünlerinin mamul haline getirilmesi konusunda kendimize çok güveniyoruz. Kısa süre de müşterilerimizin beğenisini toplayarak iddialı bir sloganla birlikte yolumuza devam ediyoruz.

Sloganınız? Yiyenler bilir. Eti Lokum Tadında…

İşletmenizden biraz bahseder misiniz?

Bekiroğlu: İşletmemiz 400 metre kare. 100 kişilik kapasitemiz var. 15 kişiye yakın deneyimli kadromuzla hizmet sunuyoruz. Bu işçi sayısı fazla değil mi diyebilirsiniz. Biz bu yola çıkarken hayal ettik, işimizi iyi kurguladık, yaptığımız işe çok inanıyoruz. Zaman ve personel yönetimine çok önem veriyoruz. Hizmet açısından müşterilerimize değerli olduklarını, kendi evlerindeki gibi rahat etmelerini sağlamak için personelden kesinlikle tasarruf etmeyi kar olarak görmüyoruz. Çünkü biz bu kadar hassasiyetle misafirlerimizi ağırladığımızda onlarda bize karşılığında Sadakat oranı yüksek bir müşteri potansiyeli oluşturuyorlar.

Gerçekten kaliteli ve ilkeleri olan bir işletmeye sahipsiniz. Yeni şubeler açmayı planlıyor musunuz?

Bekiroğlu: Tabi ki de evet. Burası bizim ilk şubemiz ve buraya ilkokulumuz gözüyle bakıyoruz. Akçaabat Kavurmacısı Erol Usta olarak önümüzdeki yıllarda burada edindiğimiz tecrübelerimizle franchise modeliyle birlikte şubeleşme sürecimiz başlayacaktır.

Ticari olarak çok uzun vadeli düşünmenizi ekonomik piyasa koşulları etkilemiyor mu?

Bekiroğlu: Çok küçük yaştan beri aktif ticaretin içerisinde bulunma şansına sahip bir insanım. Örgütsel yönetim kuramına göre yaşıyorum. Her güne başladığımda “hadi, gel gel” diyen bir sosyal çevreye sahibim. Bir taraftan hadi sen başarırsın diyen 1.dereceden yakın ailem, diğer taraftan yaptığımız ticari işlerimizde ki kalite yönetimine önem verdiğimizi bilen müşterilerimizin güveni piyasa koşullarını bana unutturuyor.

Son olarak söylemek istedikleriniz?

Bekiroğlu: Beyin ve beden terbiyesi insanlık İçin. Hayal gücü, kurgu, inanç, zaman yönetimi, motivasyon ve nakit yönetimi tacirler için. Fayda, güven ve istikrar kârlılık için. Şeffaflık, analitik düşünme ve raporlama büyük düşünen Türkiye için hayırlara vesile olmasını temenni ederim.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler