Akçaabat’ın çilesi bitmiyor

Akçaabat’ın çilesi bitmiyor

İlçede yıllardır süren trafik ve park sorununa çözüm aranmıyor…

Trabzon’un Akçaabat ilçesindeki trafik ve park sorunu bir türlü çözülmüyor. Yıllardan beri ilçenin en büyük sorunlarından biri olan ve bir türlü çözülmesi için adım atılmayan trafik ve park sorunu vatandaşı çileden çıkartırken ilçede yaşananlar fıkralarda bile görülemeyecek cinsten. Yetersiz otopark ve uygunsuz yapılan yapılar adeta ilçeyi yaşanmaz hâle dönüştürürken bir de duyarsız sürücüler eklenince çile iki kat artıyor.

OTOBÜS YARIM SAAT YOLDA KALDI

Akçaabat Belediyesinin hemen önünde bulunan yolun bir kısmı belediye görevlileri tarafından “belediye araçlarının park edeceği” gerekçesiyle dubalarla kapatıldı. Büyük bir bölümü de otoparka ayrıldı. Tek araçlık geçebileceği yola bir de sorumsuz bir sürücü tarafından park yapılınca çile dolu yarım saat başladı. Büyükşehir Belediyesine ait otobüs aracın arkasında kaldı. Otobüsün arkasına da onlarca araç dizildi ve ilçede üçüncü dünya ülkelerinde görülmeyecek manzaraya tanık olundu. Çevredeki vatandaşlarla otobüs ve diğer araçlardaki vatandaşlar tepki gösterdi.

HAMAM ÇİMENİ REZALETİ

Akçaabat Belediyesinin büyük ümitlerle yaptığı Hamam Çimeni’ndeki plansız yapılaşma ve otopark sorunu ilçenin notunu düşürüyor. Hamam Çimeni’nin yapılırken yoldan içeri çekilmemesi ve yapımının ardından altında bulunan otoparkın bir türlü hizmete açılmaması çarşının hemen önünü adeta otomobil çöplüğüne dönüştürüyor. Çarşıda yer alan restoran, kafe başta olmak üzere birçok işletmeye gelen vatandaşlar bu işletmelere ait otopark yeri olmadığından araçlarını yolun üzerine çekiyor. Park yapma sırasında ise Karadeniz sahil yolundan oldukça hızlı biçimde ilerleyen araçlarla kaza riski artıyor.

YİNE OTOBÜS YOLDA KALDI…

İki gün önce bu kez Hamam Çimeni önünde belediye otobüsü yolda kaldı. Hamam Çimeni önüne iki ve üç sıra park eden araçlar Büyükşehir Belediyesinin otobüsünün iç yola girmesine engel oldu. Otobüs yolda kalırken şoför otobüsten inerek dakikalarca park eden araç sürücülerini aramaya başladı. Bu sırada vatandaşlar araçlarını park eden sorumsuz sürücülere ve Akçaabat Belediyesine tepkilerini dile getirdiler. Uzun süre park eden araç sahipleri aranırken bir sürücü bulundu diğeri bulunamayınca otobüs sürücüsü bulunamayan aracın aynasına sürterek geçmek zorunda kaldı.

VATANDAŞLAR DEMİRLERDEN ATLAMIŞTI

Aylar öncesinde yine Hamam Çimeni önünde sıkışan Büyükşehir Belediyesine bağlı belediye otobüsü iç yola girememiş ve girişin hemen 150 metre ilerisindeki eski balıkhanenin hemen önündeki duraktaki yolcuları Karadeniz sahil yolu üzerinde durarak almıştı. Yolcular orta kaldırımdaki demirlerden atlayarak otobüse binmişti. Yaşanan çağ dışı durum ilçenin içler acısı durumunu gözler önüne sermişti.

MADDÎ HASARLI KAZALAR YAŞANIYOR

Yol kenarına yan yana park eden araçlar nedeniyle kazalar yaşanırken otobüs şoförleri ile araçlarını yol kenarına park eden araçların şoförleri arasında istenmeyen tartışmalarda neden oluyor. Yol kenarlarına gelişi güzel park edilen araçlar maddî hasarlı trafik kazalarına neden oluyor. Geçen yıl Adnan Menderes Caddesi’nde seyir hâlinde olan Büyükşehir Belediyesine ait otobüs, daralan yoldan geçmek isterken arka kapısını yol kenarında bulanan aracın dikiz aynasına vurmuş ve bunun sonucunda tamamen cam olan arka kapısı patlamıştı. Ortaya çıkan ses otobüste bulunan yolcular arasında da paniğe ve korku dolu anların yaşanmasına neden olmuştu.

HERKESİN ŞİKÂYETİ TRAFİK VE PARK

Akçaabat’ta geçen yıl bir araya gelen ilçenin sivil toplum örgütü yöneticileri ve siyasî parti temsilcileri Akçaabat’ın sorunlarını tartışmıştı. Toplantıda bir araya gelen 20 temsilcinin ortak şikâyeti ise ilçedeki trafik ve park sorunuydu. Konu defalarca basında ve bu tip toplantılarda gündeme gelmesine rağmen çözüme yönelik adım atılmaması sorunları daha da artırıyor.

Berkant Parlak

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler