Akçaabat'ı Andılar

Akçaabat'ı Andılar

İstanbul’da faaliyet gösteren Akçaabatlılar Derneği yetkililerince kültürel etkinlikler çerçevesinde “Anılarla Akçaabat” isimli bir panel düzenlendi.

 

Önderliğini Akçaabatlılar Derneği Başkanı İsmail Şirin’in yaptığı etkinlik Akçaabatlılar Derneği Salih Cihan Konferans Salonun’da gerçekleştirildi.

 

 

Panelistliklerini Akçaabatımızın en önemli belleklerinden olan Av.Baykal KAZANCIOĞLU ve Alican Timurcuoğlu'nun yaptığı 'Anılarda Akçaabat' isimli panelde konuşmacılar Akçaabat Anılarını anlattı.

 

Panelistler özellikle muhacirlik dönemi ve 1950’li yılların Akçaabat’ından söz ettiler. Dinleyicilerin çok etkilendikleri panelin her ay düzenli olarak yapılması kararlaştırıldı. Çok ciddi bilgilerin anlatıldığı panel, tarihe ışık tutması amacıyla kayıt altına alındı. CD haline getirilen görüntüler  bir sonra düzenlenecek olan panelde katılımcılara dağıtılacak.Başkan İsmail Şirin, katılımcılara gösterdikleri duyarlılıktan dolayı panelistler Av.Baykal Kazancıoğlu ve Alican Timurcuoğluna, bilgileri paylaşıp, Akçaabat Kültrüne yaptıkları katkıdan dolayı teşekkür etti.

Ayrıca katılımcılara Prof.Dr.Fethi Gedikli’nin yazdığı Akçaabat Tarihi 2 isimli eseri hediye olarak dağıtıldı.

 

anilarlaakcaabat1.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler