Akçaabat'a Dev Yatırım

Akçaabat'a Dev Yatırım

Akçaabat şehir merkezndeki son Tekel binası kiraya verildi. Otel ve tekstil fabrikasının projesi ise heyecan yarattı.

Haber ve Fotograflar:Derviş ALTUNTAŞ

Akçaabat’ta bulunan ve daha önce Akçaabat Belediyesi’ne devredilen eski Tekel binalarından sonuncusu yapılan  ihale ile 20 yıllığına otel ve üretim tesisi olmak şartıyla kiraya verildi.

Akçaabat Belediyesi Hasan Saka Toplantı Salonu’nda Akçaabat Belediye aşkan Yardımcısı ve İhale Komisyonu Başkanı Osman Parlayan nezaretinde gerçekleşen ihaleye Korlus İnşaat  Turizm Tekstil ve Enerji San. Tic. A.Ş adına Yönetim Kurulu Başkanı Hayrettin Gümüşkaya katıldı.

Yıllık 30 Bin TL’den kiraya çıkan Tekel binası için Bin lira artırımla 31 bin Tl ile ihaleyi Korlus İnşaat  Turizm Tekstil ve Enerji San. Tic. A.Ş kazandı.

Firma yetkilileri 2 proje hazırladıklarını ve fizibilite sonrası en iyi projeyi hayata geçirileceğini söylediler.

İhaleyi alan Korlus İnşaat  Turizm Tekstil ve Enerji San. Tic. A.Ş adına Yönetim Kurulu Başkanı Hayrettin Gümüşkaya sözleşmeyi imzaladı.

 

Korlus İnşaat  Turizm Tekstil ve Enerji San. Tic. A.Ş adına Yönetim Kurulu Başkanı Hayrettin Gümüşkaya, Bölgede istihdamı artırmak amacıyla böyle bir yatırımı Akçaabat’ta yapmaya karar verdiklerini ve bölgedeki işsizliğe bir nebxe olsun kakıları olacağı için mutlu olduklarını belirtti. Gümüşkaya “Akçaabat’taki bu binada tekstil üretim tesisi ve üst katlarda da 3 yıldızlı bir otel yapacağız. Tekstil bölümünü bir yıl içerisinde oteli ise 2 yıl içerisinde bitirmeyi planlıyoruz. Buraya yapacağımız toplam yatırımın miktarı yaklaşık 8 milyon liradır” dedi.

 

 

İhale Komisyonu Başkanı olan Akçaabat Belediye Başkan Yardımcısı Osman Parlayan, İhalenin gerçekleşmesinde emeği olan herkese teşekkür ederek, “Uzun bir uğraş sonrası bu ihaleyi gerçekleştirdi. Sembolik bir kira bedeli ile kiraya verdiğimiz binadan belediye olarak bir beklentimiz yok. İlçemizde istihdamın artmasını amaçladık. Bu sayede bir çok işsizimize ekmek kapısı açılacağı için mutluyuz” dedi.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
14 Yorum
Haberler