Akçaabat'a Bekçi Alınacak

Akçaabat'a Bekçi Alınacak

Akçaabat'a Bekçi Alınacak

İçişleri Bakanlığı, tarafından yeni bekçi alınmasına karar verdi. KPSS koşulu aranmayan bekçi başvuruları alınacak. Açıklanan rakamlara göre Akçaabat için 30 bekçi alımı yapılacak.

Başvurular 13/11/2017 - 27/11/2017 tarihleri arasında hafta içi mesai saatlerinde (08.30-17.00) Akçaabat İlçe Emniyet Müdürlüğüne yapılacak.

 

ARANACAK KOŞULLAR

 

Çarşı veya mahalle bekçisi olmak için adayların öncelikle erkek ve Türk vatandaşı olmaları, en az lise ve dengi okul, ön Lisans, lisans veya lisans üstü mezunu eğitim görme koşulu aranıyor. Bunun yanı sıra adayların askerlik görevini bitirmeleri, 30 yaşından büyük olmamaları, görevini yapmaya engel olabilecek bir hastalık veya engeli bulunmadığını sağlık kurulu tarafından raporla belgelemeleri gerekiyor. Bunların yanı sıra adayların ağır hapis veya 6 aydan fazla hapis veyahut affa uğramış olsalar bile yüz kızartıcı başka bir fiilden dolayı hapis cezasından hükümlü olmamaları, Devlet Memurları Kanununun 48'nci maddesindeki koşulları taşımaları koşulu aranıyor. Bunların yanı sıra aranan diğer koşullar şöyle:

*Türk toplum telakkilerine (anlayışına) göre kötü şöhretli tanınmamak.

*Kamu haklarından mahrum olmamak veya kamu hizmetlerinden mahrumiyet cezası ile mahkum bulunmamak.

*Müracaat ettiği il sınırları içerisinde en az bir yıldır ikamet ediyor olmak.

*En az 167 santimetre boyunda olmak.

*Herhangi bir hastalığa bağlı olmaksızın, beden kitle indeksi 18 (dahil) ile 27 (dahil) arasında olmak. (Ağırlık(kg)/[boy(m)]2}  Örnek: 80/1,752=26)

 

BAŞVURU YER VE TARİHLERİ

Bekçi alımları için başvurular 13/11/2017 - 27/11/2017  tarihleri arasında, hafta içi İlçe Emniyet Müdürlüklerine bizzat yapılacak. Adaylar, çalışmak istedikleri ilçe için örnek dilekçe ve istenilen diğer evraklarla birlikte başvuracak. Aynı anda birden fazla ilçe için başvuru yapılamayacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Haberler