Akçaabat'a 160 İnek

Akçaabat'a 160 İnek

Akçaabat'a 160 İnek

Akçaabat Belediyesi, Akçaabat Ziraat Odası, Tarım Kredi Kooperatifi ve Orman Genel Müdürlüğü’nün ortaklaşa yapmış olduğu ORKÖY projesi kapsamında belirlenen 16 çiftçi aileye toplam 160 besi hayvanı dağıtımı yapıldı.

Yapılan besi hayvancılığı dağıtım programına Akçaabat Kaymakamı Soner Şenel, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, Akçaabat Ziraat Odası Başkanı M. Hikmet Eyüpoğlu, Tarım Kredi Kooperatifi yetkilileri, Orman Genel Müdürlüğü yetkilileri ve çok sayıda çiftçi katıldı.

Programda konuşan Akçaabat Kaymakamı Soner Şenel, “Akçaabat başta hayvancılık olmak üzere coğrafi yapısıyla da iklimiyle de bu işe en uygun bölgemizdir. Bu tür projeler sayesinde hem Adı tescillenmiş Akçaabat Köftesi için et ihtiyacı karşılanmış olacak hem de herkes için bir istihdam kapısı olacak.” dedi.

Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen ise “ Köftesiyle ünlü olan ilçemizde bu köftenin eti de yerel olmalı. Çiftçimize gerekli bilgi ve donanımı sağlayabilmek için biz Tarımsal Hizmeteler Müdürlüğünü kurduk. Bizim yöremizin insanı çalışkandır. Hayvancılığa uygun bir iklimimiz var. Çiftçimize gerekli desteği her zaman sağlama gayreti içerisindeyiz.” dedi.

Orman Genel Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre çiftçilere verilen kredinin %20’si hibe geri kalanı ise faizsiz kredi. Çiftçilerimiz bu krediyi ise 5 yıl içerisinde 5 taksit şeklinde ödeyecek.

akcaabat-ak-partii.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler