Akçaabat Yeni Haber Gazetesi'nin bu haftaki manşet haberi gündeme oturdu.

Akçaabat Yeni Haber Gazetesi'nin bu haftaki manşet haberi gündeme oturdu.

Akçaabat Yeni Haber Gazetesi'nin bu haftaki manşet haberi gündeme oturdu.

akcaabat-mehmet-bas.jpg

Akçaabat'ta haftalık yayın yapan Akçaabat Yeni Haber Gazetesi, bu hafta AK Parti Aday Adayı Mehmet Baş ile ilgili çok konuşulacak bir haberi manşetine taşıdı. Haberde Mehmet Baş'ın görevinden istifa etmeden siyaset yaptığına vurgu yapıldı. İşte o haber.

Ne yardan ne serden

 

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti)’nden Akçaabat Belediye Başkanlığı için aday adaylığı başvurusunda bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürü Mehmet Baş’ın aday adaylığı için istifasını vermediği öğrenildi.

HALEN GENEL MÜDÜR

Aday adaylığı başvurusunu memuriyetten istifa etmeden AK Parti’nin adaylık başvurusunda son gün olarak belirlediği 1 Kasım Cuma günü yapan Çevre ve Şehircilik Genel Müdürü Mehmet Baş, seçim çalışmalarını almış olduğu 3 haftalık izinle gerçekleştiriyor.

KURALLARA AYKIRI

Aday adaylığı başvurusunu, AK Parti Merkez Yürütme Kurulu’nun “il veya ilçe teşkilatına bizzat yapılması” kararına rağmen başvurunun son günü olan 1 Kasım Cuma günü parti genel merkezine yapan Baş’ın, memur aday adaylarından istifalarını belgelendirmelerinin istendiği süreci nasıl atlattığı ise bilinmiyor.

 

BAKAN GÖNDERMEDİ Mİ?

Aday adaylığı sürecinde en önemli kozu Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar kastedilerek “Bakan tarafından gönderildi” olan Baş’ın, görevinden istifa etmemesi ise Bakan tarafından gönderilmediğinin bir belgesi niteliğini de taşıyor. Baş’ın bu tavrı “ne yardan ne serden vazgeçebiliyor” deyişiyle örtüşüyor.

SÜRECİN SONU İHRAÇ

657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 125’inci maddesinin d ve e bentlerine göre herhangi bir siyasi parti yararına veya zararına fiilen faaliyette bulunmak fiili kademe ilerlemesinin durdurulmasını, siyasi partiye girmek ise memuriyetten çıkarmayı gerektiriyor.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum
Siyaset