Akçaabat ve Arsin Arasına Metro

Akçaabat ve Arsin Arasına Metro

Akçaabat ve Arsin Arasına Metro Mu Geliyor?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Süleyman Soylu, Trabzon ile ilgili önemli projelerin olduğunu ve bunlara hayata geçmesi için çalışacaklarını söyledi.

Metro İsteniyor

Trabzon’da trafik sorununu çözmek için hafif raylı sistem bir türlü hayata geçirilemedi ve proje artık ömrünü tamamladı. Şimdi ise Metro isteniyor.

Hem raylı sistemin en rantabl alternatifi hem de istimlâk bedeli yok, yıkım yok.

Büyük Proje

Trabzon 2015’ten 2019’a kadar Kanuni Bulvarı, 2. havalimanı, şehir hastanesi ve Arsin yatırım adasını belli bir yere taşıyıp büyük bir proje ile birlikte Trabzon kent trafiğini çözmek zorunda

Kent İçin Şart

 Bu konuda KTÜ’den bir grup öğretim görevlisi projelerini yaptılar bile. Akçaabat ile Arsin arasını 12 durakla birlikte grafiklere döken bilim adamları ‘2023 Trabzon ufkunu’ çizdiler. ‘Önce hayal edeceksin, sonra yapacaksın’ denir ya öyle. Trabzon’da, Akçaabat ile Arsin arasına Metro kurulması ve bunun 2023 hedefi olarak gerçekleştirilmesi isteniyor. KTÜ’den bir grup öğretim görevlisinin projelendirerek gündem yapması için oluşturduğu proje gerçekten mükemmel. Akçaabat ile Arsin OSB arasında yapılması planlanan Metro ile birlikte Güney çevre yolunun alternatifi de bulunmuş oluyor. Güney Çevre yolunun istimlâk bedelinden korkan siyasetçiler bu sayede korktukları istimlak bedellerinden de kurtulmuş olacaklar. Siyasetçilerin vaat ederek 2023 Trabzon vizyonuna oturtmaları beklenen Metro’nun yapılması halinde belki hafif raylı sisteme de gerek kalmayacak. Metro Trabzon’un büyükşehir unvanına da katkı verecek.

Sahilden Mi, İçerden Mi?

Metro’nun nereden geçeceği de konuşulmaya başlandı. KTÜ’den öğretim görevlileri, projenin sahilden değil de içerden de geçebileceği ve metronun duraklarından merkezlere yürüyüş yolları açılabileceğini de söylediler.

Üstgeçitlere Gerek Yok

Trabzon son yıllarda kentsel görünüme de zarar veren üst geçitleri konuşuyor. Metro hayata geçirildiğinde Trabzon’da artık çevre kirliliği de yapan üstgeçitlere gerek kalmayacak.

Kaynak: Taka

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler