Akçaabat Tiyatro Günleri Sona Erdi

Akçaabat Tiyatro Günleri Sona Erdi

Akçaabat Belediyesinin düzenlediği ve Akçaabat ile Trabzon’daki amatör tiyatro gruplarının oyunlarının sahnelendiği “Akçaabat Tiyatro Günleri” sona erdi.

 

Akçaabat Belediyesince önemli bir organizasyon tamamlandı. 02-07 Mart tarihleri arasında düzenlendi. Tiyatro günleri festival havasında geçti. Tiyatro günlerine büyük ilgi vardı, salonlar doldu taştı. 

Akçaabat Belediyesince, bu yıl ilki düzenlenen Akçaabat ve Trabzon’daki amatör tiyatro gruplarının katıldığı Akçaabat Tiyatro Günleri ” 02 Mart 2011 Çarşamba günü saat 14.00’de Atatürk Anıtına çelenk sunumuyla başladı. Bütün grupların ve vatandaşların katıldığı çelenk sunumunun ardından davul zurna eşliğinde horonlar oynandı ve etkinliklerin yapılacağı salona yürüyüş yapıldı.

Saat 15.00’da, Erol Günaydın Sanat Merkezinde, sunuculuğunu Temel ALTUNTAŞ’ın yaptığı Trabzon Sanat Tiyatrosu Kurucu yönetmeni Necati Zengin ile bir söyleşi gerçekleştirildi. Necati ZENGİN Türk Tiyatrosu, Trabzon’da Tiyatro Faaliyetleri hakkında bilgi verdi. ZENGİN: ” 11. Yıl önce Akçaabat Belediye Tiyatrosunun kurulmasında kurucu yönetmen olarak katkım oldu ve burada iki oyun yönettim. Şahsen Akçaabat Belediye Tiyatrosunun uzun süreli devem edeceğini tahmin etmiyordum. Yanılmışız. Bu gün ise çok önemli bir organizasyon hayata geçirilmiştir. Doğru işler yapıldığını görmek  bizleri mutlu ediyor. O günden bu güne Tiyatroya destek veren Başta Belediye Başkanı Sayın Şefik TÜRKMEN olmak üzere, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Turhan BEKTAŞOĞLU’na, bu güne kadar görev alan yönetmen ve oyuncu arkadaşlara, özellikle tiyatroya sahip çıkan tiyatro severlere, teşekkürlerimi sunuyorum”  dedi.

 necati-zengin-soylesi.jpg

Akçaabat Tiyatro Günleri, Erol Günaydın Sanat Merkezinde ilk akşam, saat 19.00’da Grup Bilmem Ne adlı tiyatro grubunun “Kalp Krizi Değil Gülme Krizi” adlı oyunu ile başladı. Tiyatro severlerin oyuna ilgisi yoğundu. Bazı izleyiciler oyunu ayakta izlemek zorunda kaldı.

Oyun sonunda grup, izleyicilerden büyük alkış aldı. Belediye Başkan vekili Abdullah ERTEM organizasyona katkılarından dolayı gruba çiçek, plaket ve katılım belgelerini takdim etti.

grup-bilmem-ne1.jpg

grup-bilmem-ne.jpg

Organizasyonun 2. Gününde, Erol Günaydın Sanat Merkezinde, Trabzon Sanat Tiyatrosunun hazırladığı, yönetmenliğini Necati ZENGİN’in yaptığı, William Saroyan’ın yazdığı “Yüreğim Dağlardadır” adlı oyun sahnelendi. İlk akşam neşeli dakikalar geçiren izleyiciler, ikinci akşam ise hüzünlendiler.

Selamlamada oyuncular ayakta alkışlandılar. Belediye Başkan Vekili Abdullah ERTEM organizasyona katkılarından dolayı Trabzon Sanat Tiyatrosu grubuna çiçek, plaket ve katılım belgelerini takdim etti.

 trabzon-sanat-tiyatrosu.jpg

Organizasyonun 3. gününde, Karadeniz teknik Üniversitesi Tiyatro Kulübü’nün hazırladığı, yönetmenliğini Ahmet Akyol’un yaptığı Yılmaz Erdoğan’ın yazdığı “Oto gargara” adlı oyun sahnelendi. Otogargara’da izleyici rekoru kırıldı. İzleyiciler salonun koridorlarında yerlerde oturarak oyunu izlediler. Oyun süresince ve oyun sonunda salondan devamlı alkış sesleri yükseldi.

Belediye Başkanı Şefik TÜRKMEN, bu organizasyona başından beri emeği geçen herkese, katılan tiyatro gruplarına ve özellikle bu salonu dolduran izleyicilere teşekkür etti ve ardından KTÜ Tiyatro Kulübüne çiçek, plaket ve katılım belgelerini takdim etti ve birde hatıra fotoğrafı çektirildi.

oto-gargara.jpg

otogargara1.jpg

Organizasyonun 4. gününde, Karadeniz Teknik Üniversitesi Trabzon Meslek Yüksek Okulu öğrencilerinin  hazırladığı, yönetmenliğini Büro Hizmetleri ve Sekreterlik Bölüm Başkanı Öğretim Görevlisi Gönül Erdem’in yaptığı, Sekiz adet skeçten  oluşan “ Temelsiz Gülmece ” adlı oyun sahnelendi. Tiyatro günlerine izleyici talebi en yoğun olan akşamdı.

Oyunun sonunda Belediye Meclis Üyeleri Şaban Günaydın ve Nazmi Kalaycı, organizasyona katkılarından dolayı KTÜ Trabzon Meslek Yüksek Okulu Tiyatro Grubuna çiçek, plaket ve katılım belgelerini takdim ettiler.

temelsiz-gulmece.jpg

Organizasyonun 5. günde, Trabzon Şehir Tiyatrosu’nun hazırladığı, yönetmenliğini Dilek Güven’in yaptığı, Slawomır Mrozek’in yazdığı “ Büyülü Gece ” adlı oyun sahnelendi. Bu akşam Trabzonspor Beşiktaş maçına denk gelmesi nedeniyle salonda boşluklar vardı, bayan izleyiciler çoğunlukta idi.

Oyunun sonunda Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Turhan BEKTAŞOĞLU, organizasyona katkılarından dolayı Trabzon Şehir Tiyatrosu Grubuna çiçek, plaket ve katılım belgelerini takdim etti.

buyulu-gece.jpg

Organizasyonun 6. ve son gününde Erol Günaydın Sanat Merkezinde, Akçaabat Belediye Tiyatrosu’nun hazırladığı, yönetmenliğini Osman Gümrükçü’nün yaptığı, Erkan Doğan’ın yazdığı “ Canavar Sofrası ” adlı oyun sahnelendi.

Tiyatro günlerinin ev sahipliğini yapan Akçaabat Belediye Tiyatrosu, organizasyonun son gününde sahne aldı. Tiyatro severler  Canavar Sofrası adlı oyuna desteklerini esirgemediler salonu doldurdular.

Oyunun sonunda oyuncular ayakta alkışladılar. Akçaabat Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Turhan BEKTAŞOĞLU, Akçaabat Belediye Tiyatrosuna çiçek, plaket ve katılım belgelerini takdim etti.

canavar-sofrasi.jpg

canavar-sofrasi.1jpg.jpg

Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen tüm organizasyon hakkında şunları söyledi.

"Kültür Sanat ve Turizm Şehri olan Akçaabat, ismine yakışır bir organizasyon düzenleyerek vatandaşın huzuruna çıktı.  İlk olarak düzenledik. Bazı noksanlıklarımız olsa bile çok olumlu  tepkiler aldık." dedi.

Türkmen, "Başarı ile sonuçlandırıldığı için de Akçaabat Tiyatro Günlerine başından beri emeği geçen herkese, katılan tiyatro gruplarının yönetmen ve oyuncularına ve özellikle bu salonu dolduran izleyicilere teşekkür ediyorum." dedi. 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Kültür Sanat