Akçaabat Tek Yürek

Akçaabat Tek Yürek

Akçaabat Tek Yürek

 

15 Temmuz 2016 tarihindeki hain darbe kalkışmasının 1. Yıldönümü bugün tüm yurtta ve Akçaabat’ta ‘Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ olarak anılıyor.

Emin Serdar Sergi Salonu önünde günün anlamıyla ilgili sergi açılışı itibariyle başlayan 15 Temmuz etkinliklerine vatandaşların katılımı oldukça yoğundu. 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Akçaabat’ta A. Fazıl Ağanoğlu İlkokulu önünde toplanılarak Atatürk Parkına kadar demokrasi yürüyüşü yapıldı.

Ardından Atatürk Parkında başlayan 15 Temmuz etkinliklerine Akçaabat Kaymakamı Soner Şenel, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Sever, İlçe Jandarma Komutanı Beşir Acar, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Hacıhasanoğlu, AK Parti İlçe Başkanı Emre Akgün STK Temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Akçaabat Kaymakamı Soner Şenel, “15 Temmuz gecesi vatanı, devleti, bayrağı uğruna canlarını feda eden şehitlerimizi şükran ve minnetle anıyorum. Bugün Akçaabat burada tek yürek oldu ve 15 Temmuzu anıyoruz. Ülkemizde böyle haince bir kalkışma harekatını yaşayacağımızı düşünmezken bu hain kalkışmaya gereken cevabi milletimiz çok iyi bir şekilde geri püskürttü. Biz demokrasimize sahip çıktık, sahip çıkmaya da her zaman devam edeceğiz.” dedi.

Atatürk Parkında saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşının okunması ve Kur’an Tilavetiyle başlayan programda konuşan Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen,” Hainler, devletin bütün kurumlarına sızarak bu ülkeye bu millete karşı büyük bir ihanet cüretini gösterdiler. Ülkemizde daha önce de darbe oldu. Bu ülke başbakanların bakanların asıldığı günleri de gördü, o acıları da yaşadı. Bu kalkışmanın onlardan farkı var devletin içerisine sızmış sadece kalkışmayla kalmamış kurumların içerisini de çökertmeye teşebbüs ettiler. Bugün devletimiz bunu temizlemeye gayret ediyor. Bunu sadece bir grubun ihaneti olarak düşünemeyiz. Bu büyük çapta uluslararası bir programın uygulanan kısmıdır. Bu hareket başarılı olsaydı Türkiye’de neler olurdu bir düşünün. Komşu İslam ülkelerine bakın ne haldeler. Bizim milletimiz bu kalkışmanın başarılı olmasına müsaade etmedi. İnsanımız Demokrasiye kendi meselesine sahip çıkar hale geldi sürü olmaktan çıktı yapamazsınız diyerek tankların önüne yattı. 249 şehidimiz oldu. Şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum. Milletimiz meselesine seçtiklerine her zaman sahip çıkacağını gösterdi. Türk Milletinin en büyük gücü varoluşunun teminatı Türk silahlı kuvvetleridir. Bu ihanet şebekesine TSK’nın kahraman evlatlarıyla omuz omuza karşı koyduk. Sadece Cumhurbaşkanımız değil, sadece demokrasimiz değil, sadece ülkemiz değil devlet düzenimiz de hedeftir. Ülkemizin ve milletimizin sonsuza kadar var olmasını sağlayacak irade mevcuttur.  Sayın Cumhurbaşkanımızın da söylediği gibi tek vatan tek bayrak tek devlet tek millet.” dedi.

Konuşmaların ardından Şehit Samet Uslu Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin şiir ve oratoryo dinletileri gerçekleştirildi.

Saat 22.30’da Cumhurbaşkanımızın TRT canlı yayınından mesajı Akçaabatlılarca izlenilerek programa son verildi. Akçaabat’taki programın ardından Akçaabat Kaymakamı, Akçaabat Belediye Başkanı, İlçe Emniyet Müdürü ve protokolün diğer üyeleri Demokrasi Nöbeti ’ne Trabzon’da devam ettiler.

 

fotogaleri.gif

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler