Akçaabat Suyu Konuştu

Akçaabat Suyu Konuştu

Toplam 8 belediyenin içme suyu projesinin konuşulduğu toplantı, Akçaabat'ta gerçekleştirildi.

Toplam 8 belediyenin içme suyu projesinin konuşulduğu toplantı, Akçaabat'ta gerçekleştirildi.



Akçaabat Belediyesi Hasan Saka salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Erzincan Belediye Başkanı Mehmet Buyruk, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, Çevre ve Orman Bakanlığı IPA Koordinasyon Uygulama Merkezi Başkan Vekili Murat İlbars, Belediye Meclis üyeleri, mahalle muhtarları ile yetkililer katıldı.

Burada bir konuşma yapan Türkmen, Avrupa Birliği fonlarından karşılanacak olan ve Türkiye'de 8 belediye için oluşturulan içme suyu projesinde, ilçede önemli çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Akçaabat'ın içme suyunun dere yatağına açılan kuyulardan sondaj yöntemiyle elde edildiğini ifade eden Türkmen, ''Ancak son dönemde azalan yağışlar ile bu kuyular yeterli gelmemeye başladı. İlçeye verilen suyun kalitesinde de ister istemez değişiklikler meydana geldi'' dedi.
Türkmen, şunları söyledi:

''Akçaabat'a mutlaka bir yerden içme suyu getirmemiz gerekiyor. Bunun için en uygun olan, Işıklar beldesinde bulunan hidroelektrik santralinde kullanılan suyun Akçaabat'a getirilmesidir. Bunun için yapılan girişimler sonucu proje tamamlandı. AB fonlarının desteklediği proje bittiğinde Akçaabat'a çok daha kaliteli su vermiş olacağız.''

Proje müdürü Jorgen Knudsen ise bazı projelerde gecikmeler olduğunu ancak Akçaabat için böyle bir sorun yaşanmadığını dile getirerek, ''Diğer yaptığımız toplantıların master planları ile ilgili bazı gecikmeler oldu. İlk olarak 3 tane belediyeye ait master planını tamamladık. Akçaabat'a ait projede herhangi bir gecikme söz konusu değil. Tüm detaylarıyla 15 milyon avroya mal olması tahmin edilenprojenin yüzde 75'i AB fonlarınca % 25'i ,se Belediyece karşılanacak'' diye konuştu.

 Akçaabat’ta konaklayan ekip  Işıklar beldesinde bulunan suyun kaynağına ve santralin bulunduğu alana bir saha gezintisi yaptılar.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Haberler