Akçaabat Soylu İle Coştu

Akçaabat Soylu İle Coştu

Akçaabat Soylu İle Coştu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Akçaabat'ta vatandaşlara hitap etti.

Akçaabat  Fatih Parkı'nda toplana binlerce vatandaşa hitap eden Süleyman Soylu, Akçaabat'tan destek istedi. Akçaabat Üniversitesi'nin 16 Nisan'dan sonra meclise geleceğini ifade eden Süleyman Soylu "Akçaabat Üniversitesine Kavuşacak" dedi.

Kılıçdaroğlu'na yüklendi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Darbe olursa tankların önüne ilk ben çıkarım" dediğini hatırlatarak, "Kılıçdaroğlu'na oyuncak bir tank verelim, önünde dursun" dedi.

Coşkulu kalabalığa hitap eden Bakan Soylu CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun "Darbe olursa tankların önüne çıkarım" sözlerini hatırlatan Bakan Soylu, "Onu söyleyen Kılıçdaroğlu'nu televizyonlarda gördük. Havalimanından kaçtı mı? Kontrollü kaçak oldu. Havalimanından kaçtı. Bu arada birileri ile telefonla görüştü. Ne görüştüğünü de kendisi söyleyemiyor. Neler görüşüldüğünü de ortaya koyamıyor. Şu çok bariz ve şeffaf gözüküyor. Kılıçdaroğlu tankın üzerine çıkacaktı dimi. Buradan ona oyuncak bir tank gönderelim de hiç olmazsa oyuncak bir tankın önünde dursun. Tankın önüne çıkmak cesaret, yürek, millet sevgisi ister, ay yıldızlı bayrağa sadakat ister, Allah'a teslimiyet ister. Öyle tankın önüne çıkmak kolay değil. Sözle sultan olunsaydı o bugüne kadar sultan olmuştu. Tayyip Erdoğan kim, Kılıçdaroğlu kim? Kılıçdaroğlu, Tayyip Erdoğan ile aşık atıyor. Kılıçdaroğlu sen o gece nereye saklanayım diye düşünürken Tayyip Erdoğan milletim diyerek 15 Temmuz gecesi uçağa bindi. İnip inmeyeceğini bilmediği halde o uçakta Allah'a teslim oldu, milletin iradesi ile birlikte oldu. Sen kim, Tayyip Erdoğan kim. Şimdi hepsi beraber bir araya geldi. Kandil, FETÖ, PKK, Avrupa bir araya gelmiş, bunlar mı bizim iyiliklerimizi istiyorlar" ifadelerini kullandı.

"YENİ SİSTEM MİLLETİ MERKEZE OTURTACAK"

Anayasa değişikliğiyle birlikte ön görülen yeni sistemi değerlendiren ve yeni sistemde milletin karar vereceğini belirten Bakan Soylu, şöyle dedi: "Bu yeni sistem bilin ki istikrar üretecek, milli iradeyi ve demokrasiyi egemen kılacak. Bu yeni sistem milleti merkeze oturtacak ve millet karar verecek. Bu yeni sistem değişim, çatışma, kavga değil uzlaşma üretecek. Çünkü herkes yüzde 50'yi almak isteyecek ve herkes milletin kapısına gelecek. Kimse kimseyi beğenmemezlik etmeyecek. Herkes millete müracaat edecek ve millet merkez olacak. Bu yeni sistem top yekün bir kalkınma üretecek. Artık boş laf değil iş üreten bir sistem olacak. Göreceksiniz, mecliste gördüğünüz bazı manzaralar ortadan kalkacak. İstemediğiniz ve arzu etmediğiniz hükümet kavgaları ortadan kalkacak."

 

"TERÖRLE MÜCADELE MECLİSTEKİ SANDALYE SAYISIYLA YAPILMAZ"

Terörle mücadele konusuna değinen Bakan Soylu, "Terörle mücadele meclisteki sandalye sayısıyla yapılmaz. Kararlıkla yapılır" dedikten sonra sözlerini şöyle sürdürdü:

 

"Terörle mücadele siyasal güçle, iradeyle, milletin yanında olunmasıyla yapılır. Bu sistemde 7 Haziran'ı hep birlikte yaşadık. AK Parti hükümet kuramadı. Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı'ndan görev istedi. Eğer Cumhurbaşkanı görevi verseydi Kılıçdaroğlu azınlık hükümeti kuracaktı. Güvenoyuna ihtiyaç duymayan bir azınlık hükümeti kuracaktı. O gün ülkede dikkat edin çukurlar kazıldı, özerklik ilan edilmeye çalışıldı. Değil mi? Bütün bunları sağlayan ve gerçekleştirenler eğer 7 Haziran'da kurulacak CHP hükümetini bir şekilde dışarıdan desteklemiş olsaydı, biz hangi evladımıza terörle mücadele yaptırabilecektik?"

"BU TERÖR ÖRGÜTLERİ ZATEN BATI HORMONLU DEĞİL Mİ?"

Terörle mücadelenin kararlıkla sürdüğünü vurgulayan ve terör örgütlerinin Batı hormonlu olduğunu ifade eden Bakan Soylu şöyle devam etti:  "Terörle mücadelenin arkasında kaya gibi duran bir millet var. Terörle mücadele eden kaya gibi bir hükümet var. Şimdi bu mücadeleyi kararlıkla yürütüyoruz. Zayıf hükümetlerle terörle mücadele yürümez. Ne zaman zayıf hükümete düşeceğimizi de hiç birimiz bilmiyoruz. Terör fırsat kollar, zayıflık kollar, bir vücudun güçsüzleşmesini kollar. Bu terör örgütleri zaten Batı hormonlu değil mi? Hepimiz bilmiyor muyuz? Tarumar ettiğimiz sığınaklardan elimize geçen yep yeni silahların, yep yeni Kanasların, yep yeni roketatarların, yep yeni tanksavarların hangi ülkelerden geldiğini, PYD üzerinden PKK'ya nasıl intikal ettirildiğini bilmiyor muyuz? Yüzlerine çarpıyoruz. Ama nerede onlarda alınacak yüz."

 

Akçaabatlıların  kendisine her zaman en yüksek desteği verdiğini ifade eden Bakan Soylu, "Bu evladınız sizden destek istiyor. 16 Nisan'da attığınız her oyla bu evladınıza sahip çıkacaksınız. Her oy bizi 16 Nisan'dan sonra daha güçlü, kararlı ve kuvvetli yapacaktır. Trabzon'daki sonuç yüzünden habu uşağa kimse mırmır etmesin. Habu uşağa sahip çık Akçaabat Sahip çık Trabzon" diyerek destek istedi.

Akçaabat Üniversitesi 16 Nisan'dan sonra meclisten geçecek. İkincisi Şehir Hastanesini yapacağız, üçüncüsü ise Akyazı tüneller, çok güzel oldu. İsimleri de Birini Bordo diğerini de mavi koysak güzel olur mu" dedi.

 

akcaabat-suleyman-soylu-001.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Siyaset