Akçaabat Sargana Destanı  için Anıt Dikilmelidir

Akçaabat Sargana Destanı için Anıt Dikilmelidir

Dr. Yusuf Gedikli "Akçaabat Sargana Destanı için Anıt Dikilmelidir" dedi.

Dr. Yusuf Gedikli, 1810 yılında Ruslar’ın Akçaabat’ın Sargana mevkisine yaptığı çıkarmayı ilk karşılayan kadınlarımızdan 49 kadının Ruslar tarafından şehit edildiğini belirterek “Bunlar için Akçaabat’ta bir anıt dikilmelidir” dedi.

Dr. Yusuf Gedikli, Akçaabat’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıldönümü münasebetiyle İstanbul Avrupa yakası Akçaabatlılar Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği’nin Şirinevler’deki merkezinde bir konuşma yaptı.

Akçaabat’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıldönümünü idrak etmekten dolayı mutlu olduklarını anlatan Dr. Gedikli, şöyle konuştu: “Bize kurtuluşu hediye eden şehitlerimizi ve gazilerimizi minnetle anmalıyız ve onları unutmamalıyız. Ülkemizi kurtarıp cumhuriyetimizi kuran Atatürk ve arkadaşlarına şükran borçluyuz. Bir daha böyle günleri yaşamamamız için geçmişi unutmamak çok önemlidir."

Dr. Gedikli, 1810 yılı ramazanının son günlerinde Ruslar’ın Akçaabat’ın Sargana mevkisine yaptığı çıkarmayı ilk karşılayan kadınlarımızın kahramanlığını ve 49 kadın şehidimizin olduğunu belirttikten sonra şunları söyledi: "Dünyanın ve Türkiye’nin başka bir yerinde böyle bir olay olsa şu anda bunu her Türk vatandaşı bilirdi. Maalesef bunu Akçaabatlılar dahi bilmiyor. Bunu öğretmek herkesten önce bizim, Akçaabatlıların görevidir. Dernek olarak Akçaabat belediyesine ve kaymakamlığına birer yazıyla müracaat etmeli ve olayı ebedileştirecek bir anıt yapılması için girişimde ve etkide bulunmalıyız. Ayrıca, Milli Eğitim Bakanlığına müracaat edip olayın okul kitaplarına girmesini sağlamalıyız. Nasıl ki Nene Hatun’u biliyoruz. Şerife Bacı’yı biliyoruz. Bu olayı da bilmeliyiz."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Kültür Sanat