Akçaabat Partisi Kuruldu

Akçaabat Partisi Kuruldu

Trabzon 2. Devlet Üniversitesi İstiyor.

 

Akçaabat'ta Belediye, siyasiler ve sivil toplum örgütleri, Trabzon’un 2. Devlet üniversitesini hak ettiğini ve bunun için alt yapının hazır olduğunu belirtildi.

Trabzon’a 2. Devlet üniversitesi kazandırmak amacıyla Akçaabatlılar Vakfı’nın önderliğinde yapılan toplantıya, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Ziya Öztürk, CHP İlçe Başkanı Mustafa Nadir, MHP İlçe Başkanı Miraç Çınar, BTP İlçe Başkanı Nurettin Genç, Akçaabatlılar Vakfı Başkanı Ali Kemal Başaran, Söğütlü eski Belediye Başkanı Metin Gedikli, Akçaabat Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Osman Başocak, Akçaabat Esnaf Odası Başkanı Yaşar Sivrikaya, Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı İsmail Bulut, Muhtarlar Derneği Başkanı Eyüp Gedikli, Şoförler Odası Başkanı Ali Şentürk, ADD Başkanı Cengiz Bölükbaşı, Ziraat Odası başkanı Ali Bayram, Su Ürünleri Koop. Başkanı İsmet Boğoçlu, Kızılay Başkanı Osman Tok,  ve ilçedeki sivil toplum örgütleri başkanları katıldı.

akcaabat-birlikteligi2112.jpg

akcaabat-birlikteligi22.jpg

Toplantıda konuşan Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, Trabzon’un 2. Devlet üniversitesini hak ettiğini ve bunun için alt yapının hazır olduğunu belirtti. Başkan Türkmen “Trabzon’un sosyal ve ekonomik yapısı ve büyük şehir statüsüne kavuşmasının ardından 2. Devlet üniversitesini hak etmiştir.  2. Devlet Üniversitesi yapılan illerde bu üniversitelerin eğitim fakültelerinin dönüştürülerek yapıldığı görüyoruz. Akçaabat’ta bulunan Fatih Eğitim Fakültesi bunun için yeterlidir. Bunun yanı sıra Akçaabat merkezde bulunan yüksek okullar ve Düzköy yolu üzerindeki Tekel binaları da 2. Devlet Üniversitesi için yeterlidir” dedi.

Akçaabatlılar Vakfı Başkanı Ali Kemal Başaran ise yaptığı açıklamada, Trabzon’a 2. Devlet Üniversitesi kazandırmak için her türlü desteği vereceklerini belirtti. Başaran “Üniversite için Trabzon hazırdır, Akçaabat hazırdır. Bunun için Akçaabat’ta bulunan tüm sivil toplum örgütleri ile birlikte hareket etmeliyiz. Gerekirse Sayın Cumhurbaşkanı’na gidelim” dedi.

akcaabatlilar-vakfi.jpg

Toplantı sonunda yapılan bildiriye tüm sivil toplum temsilcileri imza koyarken açıklamada şunlar belirtildi  Güzel Trabzon’umuz artık büyük şehir statüsü kazanmıştır.

            Bir şehre büyüklük kazandıran o şehrin ekonomisi, sanayisi, mimarisi, sanatı, sporu, gençliği ve yetiştirdiği insan gücüdür.

            Güzel Trabzon’umuz son yıllarda bunlardan birçoğuna sahip olmuştur. Ancak, daha büyük hamleler ve büyük projeleri takip etmek, bilhassa ekonomiyi canlandırmak, insan gücü yetiştirmek durumundadır. Bu nedenle Erzurum, Eskişehir gibi İllerde ikinci devlet üniversiteleri açılmış ve bu üniversitelerde eski eğitim fakülteleri kurulmuştur. Çünkü bu Eğitim Fakültesi Kampusları fiziki yapısı ile üniversite olmaya hazır olanlardır ve kolayca ikinci devlet üniversitesi burslarda kurulmuştur.

             Trabzonumuzda ikinci üniversiteyi hak etmektedir. Trabzonda ikinci devlet üniversitesi kurulduğunda daha kaliteli insan gücü yetişecek bir üniversite sosyal bilimlerle uğraşacak, istihdam artacaktır.

             İşte biz Akçaabat’taki sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcileri Akçaabatlılar Vakfının başlattığı Akçaabat’a 2. Devlet üniversitesini istiyoruz ve bu haklı isteği destekliyoruz. Çünkü Akçaabat’ta Söğütlüde bulunan Fatih Eğitim Fakültesi bu yerleşke için hazırdır.

             Ayrıca Akçaabat Trabzon İlinin en fazla nüfusu olan, en fazla seçmeni olan bir ilçesidir. Bu gün burada Akçaabat’ın ve Akçaabatlının hakkı olan 2. Devlet üniversitesinin bu ilçede kurulması için bu tarihten itibaren kamuoyu oluşturma bu haklı dileğimizi yerel basınla paylaşmak amacıyla bu bülteni hazırladık.   

             83 bin seçmeni olan ve halen Türkiye de yaşayan 550 bin hemşerisi olan Akçaabat’ın bu doğru talebi devlet büyüklerimiz tarafından objektif bir şekilde değerlendirileceğine inanıyoruz. Bizler Akçaabat sivil toplum örgütleri ve siyasi parti temsilcileri olarak herhangi bir siyasi kaygı duymadan Akçaabat’ımız için sorunlarımızı doğru şekilde dile getirme ve yetkililerin de doğru olanı yapmalarını istiyoruz.

              Akçaabat için şimdiye kadar yapılanların doğru olup olmadığını da sorgulamıyoruz. Bu gün için doğru olanın ne olduğunu bilinmesini istiyoruz. Trabzon için 2. Devlet üniversitesi gereklidir. Bu Trabzonlu için bir haktır ve Trabzon’a yakışır. Ama bugünün doğrularıda 2. devlet üniversitesinin Fatih Eğitim Fakültesinin bulunduğu söğütlü mahallesinde kurulmasıdır. Yapılması gereken budur. Bunun takipçisi olacağız. Bu işin gerçekleşmesi için tüm Akçaabatlılar olarak kenetleneceğiz. Bu şehre yeni ufuklar açmak, yeni hedefler belirlemek bizler için bir gerekliliktir.

              Akçaabat üniversitesini istiyor sorunumuzu tüm güzide basınımızla paylaşırız.

videogaleri-001.gif

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Haberler