Akçaabat Mobese'yi Bekliyor

Akçaabat Mobese'yi Bekliyor

Trabzon’un en fazla nüfusuna sahip ikinci ilçesi olan Akçaabat’ta vatandaşlar, kısa adı MOBESE olan Kent Güvenlik Yönetim Sisteminin hayata geçirilmesi için yetkililerin çalışma yapmasını istiyor.

Trabzon’un en fazla nüfusuna sahip ikinci ilçesi olan Akçaabat’ta vatandaşlar, kısa adı MOBESE olan Kent Güvenlik Yönetim Sisteminin hayata geçirilmesi için yetkililerin çalışma yapmasını istiyor.

Trabzon merkezinde yıllar önce hizmete giren MOBESE sisteminin halen Trabzon’un en büyük ikinci ilçesi olan Akçaabat’ta devreye sokulamaması yadırganıyor.

MOBESE sisteminin nüfusu 113 bini aşan Akçaabat’a kurulmaması tepkilere neden olurken, ilçede yaşanan asayiş ve hırsızlık olaylarının caydırıcı olması bakımından vatandaşlar MOBESE sisteminin hayata geçirilmesini istiyor. MOBESE sisteminin hayata geçirilmesini isteyen duyarlı vatandaşlar, sistemin kentin asayiş ve güvenliğine büyük bir katkı sağlayacağına vurgu yaparak “Türkiye’de nüfusu 10 ile 20 bin arasında olan ilçelerde MOBESE Sistemi hayata geçti. Trabzon’un 3 bin nüfuslu bir ilçesinde bile MOBESE kuruluyor. 40 bini şehir merkezi olmak üzere 113 bini aşan nüfusu ile Akçaabat’ın da artık MOBESE sistemi hayata geçirilmeli” şeklinde konuşuyorlar.

Sitemiz aracılığı ile yetkililere seslenen duyarlı vatandaşlar “MOBESE sistemi Akçaabat’ta biran önce hayata geçirilmeli. Siyasi partiler, sivil toplum örgütleri, İlçe Kaymakamı, Belediye Başkanı, Emniyet Müdürü ortak bir çalışma yapmalı. Akçaabat Trabzon’un stratejik bir ilçesi. Yaz aylarında nüfusu nerdeyse iki katına çıkıyor. Özellikle Trabzon merkezde MOBESE kurulmasıyla hırsızlar ilçedeki boşluktan yararlanıyor. Geçen hafta Akçaabat’ta yaşanan ATM hırsızlığı da bunlardan bir tanesi. MOBESE sistemi asayiş ve kent güvenliği açısından büyük katkı sağlar. Güvenlik hizmetlerinin verimliliğini arttırır, adli soruşturmada ihtiyaç duyulabilecek kanuni deliller üretmek, kişilik hak ve hürriyetlerine dokunulmadan genel asayiş ve huzuru temin eder.” şeklinde konuştular.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler