Akçaabat kulislerinde konuşulanlar.

Akçaabat kulislerinde konuşulanlar.

Akçaabat kulislerinde konuşulanlar.

MHP’Lİ MEHMET KAZANCI KARAÇUKUR’U DESTEKLİYOR.

MHP Akçaabat’ta birkaç dönem ilçe başkanlığı, yöneticilik ve il yöneticiliği görevlerinde bulunmuş olan Mehmet Kazancı’nın AKP aday adaylarından Osman Karaçukur’u desteklediğini öğrendik. MHP’nin 2009’daki belediye başkan adayı olan Karaçukur’un MHP’den aday gösterilmesinde de büyük paya sahip olan Kazancı’nın bu dönem AKP’den aday adayı olan Karaçukur’u desteklediğni her fırsatta dile getirdiği biliniyor. Ancak Kazancı’nın Karaçukur AKP’den aday gösterilmediği takdirde, yine MHP’nin adayını destekleyeceğini de düşünüyoruz.

BAŞ’LA BİRİNCİ BİRLİKTE Mİ?

AK Parti’nin Akçaabat belediye başkan aday adaylarından Mehmet Baş ve Cevat Birinci’nin dün bazı ziyaretleri birlikte yaptıklarını duyduk. Oldukça samimi olan ikilinin bu birlikteliği ise farklı yorumlara neden oldu.  Bu duyumlar Cevat Birinci’ye kadar ulaşmış olmalı ki bizi arama ihtiyacı hissetti. Başkan Birinci “Bütün aday arkadaşlarımız ile birlikteyiz.  Ben veya başka bir arkadaşım kim aday olursa onun arkasında oluz.  Ben adayım ve bir başka arkadaşımıza destek vermem veya arkasında yer almam kendimi inkar etmem olur. Böyle açıklamalar bizi yıpratma amacındadır” dedi.

CHP’NİN KADIN ADAYI KİM OLABİLİR?

CHP Trabzon İl Başkanı Yavuz Karan, CHP’nin Akçaabat Belediye Başkan adayının kadın olabileceğine işaret etti. Aday adaylarının önünü kesmek istemediğini ancak, böyle bir ihtimalin olduğuna dikkat çeken Karan’dan sonra biz akla ilk gelen isimleri düşündük. İşte CHP’de aday olabilecek olası isimler: Uğur Değirmenci, Leyla Akşan, Semra Bulut, Leyla Saraç, Esin Küçükaslan…

BÖLÜKBAŞI MECLİS ÜYELİĞİNE…

Akçaabat Yeni Haber’de köşe yazarlığı yapan Gazeteci Cengiz Bölükbaşı da CHP’nin Akçaabat’ta meclis üyesi adayı olacak isimlerden biri. Aynı zamanda Atatürkçü Düşünce Derneği Akçaabat Şube Başkanlığı görevini başarıyla yürüten Bölükbaşı’nın konuyu İl Başkanı Yavuz Karan ve İlçe Başkanı Mustafa Nadir’le istişare ettiğini de öğrendik. Bölükbaşı’nın yerel seçimlerde var olması siyasette genç simaların yer alması bakımından önemli bir adım olabilir…

NADİR AKÇAABAT’I AŞTI…

CHP’nin Akçaabat İlçe Başkanı Mustafa Nadir, Akçaabat’ta tecrübeli siyasetçilerden biri. İlçe başkanı olmasına karşın Nadir, Akçaabat’ın sınırlarını çoktan aştı… CHP’nin Trabzon’daki il veyâ Merkez İlçe Ortahisar’ın birçok basın toplantısında Nadir yer alıyor. Son olarak Nadir’i Ortahisar belediye başkan aday adayları toplantılarında görmeye başladık. Nadir, bu anlamda çok etkin bir performans sergiliyor.

BAŞBAKAN AKÇAABAT’TA GELİYOR.

Bilindiği üzere AK Parti genel Başkanı ve Başbakan recep Tayyip Erdoğan bu hafta sonu Trabzon’a gelecek. Trabzon’da 2 gün kalması beklenen Başbakan’ın bazı ilçelerin adaylarını açıklaması bekleniyor.  Programda Akçaabat adayının da açıklanıp açıklanmayacağı ise merak konusu. Bu arada Başbakan Erdoğan’ın Akçaabat’a Pazar günü geleceği bilgisine ulaşıldı.

İNÖNÜ CADDESİ

Akçaabat İnönü Caddesi malumunuz üzere kısa süre önce ihale edildi ve yeniden düzenleme çalışmaları başlandı. İlgili firma ihale gereği 60 gün içerisinde işi yetiştirmek için gayret gösteriyor.  Ancak işi zor görünüyor. Çünkü işleyen ve sürekli hareket halindeyken caddede çalışmak çok güç olsa gerek. Hafta içerisinde buradaki esnafa mikrofonlarımızı uzattık ve dertli olduklarına şahit olduk. Esnaf arkadaşlar buranın yapılmasına sevinmeli hatta yardımcı da olmalıdır. Trabzon Uzun Sokak örneğinde olduğu gibi. Orada da esnaf inşa halindeyken çok şikayet etmiş ancak sonuçta iş yerleri bir okadar daha değerli hale gelmişti. İnönü caddesi de bu şekilde olacak kanaatini taşıyoruz. Sadece biraz sabır gerekli.

İNÖNÜ CADDESİ VE TRAFİK…

İnönü Caddesi yapım nedeniyle araç trafiğine kapalı. Akçaabat’ta girmek isteyen sürücüler bir hayli zorlanmıyor değil.  Belediye Kavlağı’ndan giriş bile kapatıldı. Şehir merkezine Nihat Usta önündeki kavşaktan girmek ancak mümkün oluyor. Yeterli işaretleme yapılmaması nedeniyle de İstiklal Caddesi’ne araçlar girmek zorunda kalıyor. Burası tek yön olunca da bir keşmekeş çıkıveriyor ortaya. Buradaki esnaf vatandaşlar,  sürücülerin birbiri üzerine yürüklerine şahit olduklarını ve her gün birçok tartışmanın yaşandığı İstiklal caddesi için bir önlem alınmasını istiyor.

AK PARTİ VE HABERLER...

Zaman zaman bazı okurlarımızdan ve bazı siyasi partilerden AK Parti’nin haberlerine daha çok yer verdiğimiz yönünde eleştiriler alıyoruz.
 Zaman seçim zamanı. Adaylar bir bir ortaya çıktı ve kendileri tanıtmaya çalışıyor. AK Parti’de 11 belediye başkan aday adayı ve 100’e yaklaşan meclis üyesi aday adayı var. Herbir başkandan bir haber yapsak 11 ayrı haber eder. Her birinin farklı bir organizasyonu oluyor. Biz haberciler olarak olan biteni sizlere ulaştırmak ile mükellefiz. Bir aday bir Akçaabat ile ilgili bir açıklama yapmış ise biz bu açıklamayı size ulaştırmalıyız. Buna rağmen AK Parti ile ilgili yapmadığımız birçok haber var. Bizi eleştirenlere sormak lazım. Hangi organizasyonu yaptınız da biz bunu haberleştirmedik, sitemizde yer vermedik.  Muhalefetten haber yapabilmek adına yöneticileri bile birçok kez aramışızdır. Biz muhalefetten Akçaabat’ın sorunları ve çözüm önerilerini içeren açıklamalar bekliyoruz. Bunu Akçaabatlılar adına istiyoruz.  

BAŞBAKAN AKÇAABAT’I AÇIKLAR MI?

Hafta sonu Akçaabat’a gelecek. En çok merak edilen Akçaabat adayının açıklayıp açıklamayacağı. Seçime çok daha var. Henüz resmi takvim açıklanmadı bile. Ayrıca Akçaabat’ta 11 aday adayı var. Zamanın uzun olması nedeniyle açıklanacak aday sonrasında bölünmeler olabilir. Bunu düşünen yöneticiler Akçaabat’ı açıklamayı en sona bırakır tahminindeyiz.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Siyaset