Akçaabat Kulisleri

Akçaabat Kulisleri

Akçaabat'ta Politik Kulisler

 

AK PARTİLİ DEĞİRMENCİ

Dörtyol Beldesi’nde bir düğüne iştirak eden ve nikâh şahitliği yapan Akpınar’ın bağımsız Belediye Başkanı Mehmet Ali Değirmenci tam bir AK Partili gibi konuştu. Konuşmasında “Sizlerden başbakanımızın dediği gibi çiftlerden üç çocuk bekliyoruz.” İfadesini kullanan Değirmenci’ye tören sonrası “Tam bir AK Partili gibi konuştunuz” diye takıldık. Kendisi de “Benden daha iyi AK Partili var mı” diye cevap verdi. Bu yorumla birlikte AK Parti’ye bir sinyal mi gönderdi acaba?

 

KOOPERATİF YÖNETİMİNİN TEPKİSİ

AK Parti Trabzon Milletvekili Prof. Dr. Aydın Bıyıklıoğlu beraberinde AK Parti ilçe başkanı Ahmet Ziya Öztürk ve yönetim kurulu üyeleri Akçaabat Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanlığına ve Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi’ne bir ziyaret düzenledi. İlk olarak Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Yaşar Sivrikaya ve yönetim kurulu tarafından karşılanan Bıyıklıoğlu esnafın sorunu çok olacak ki görüşmesi 1 saate yakın sürdü. Ardından kooperatifi ziyaret edecek olan Bıyıklıoğlu’nu bekleyen kooperatif başkanı ve yönetim kurulu bu uzun bekleyişten ötürü tepkili oldukları gözlendi.

 

FABRİKA EL Mİ DEĞİŞTİRDİ?

Akçaabat’ta yerel seçimler öncesi sürekli gündemde olan ve belediye başkanları tarafından çok iyi siyasî malzeme olarak kullanılan eski TEKEL binası şimdiki tekstil fabrikası bir muammadır gidiyor. Sahibi tarafından ulusal gazetelere altını fabrika, üstünü otel yaptım şeklinde beyanatlar vermesine rağmen binadaki tadilatlar hala sürüyor. Öte yandan son aldığımız duyumlara göre binayı kiralayan şirketin ekonomik durumunun kötü olduğu ve bu nedenle bir başkasına bu binayı kiralamak için Akçaabat Belediyesi’ne müracaat etti. Bakalım bu müracaata Akçaabat Belediye meclisi ne cevap verecek.

 

AKÇAABAT DEMİR YIĞINI OLDU!

Akçaabat’ta son yapılacak olan üç tane üst geçitle birlikte ilçe merkezinde toplam 7 tane üst geçit oluyor. Üst geçitler mutlaka gerekli ancak bunlardaki görsel estetikten uzak yapı gerçekten Akçaabat’a yakışmıyor. Yakışmamaktan öte adeta kirletiyor. Türkiye’nin bir çok ilinde büyük şehirlerinde estetik bir çok üst geçit var. Neden bunlar örnek alınmadan bu şekilde görüntü kirliliği yaratan üst geçitler yapılıyor anlam veremiyoruz açıkçası. Akçaabat Belediyesi ve karayollarının bu yönde bir çalışma yapılamaz mı?

 

BİR ÜYENİN YORUMU

Akçaabat Yeni Haber Gazetesi sahibi İsmail Topal’ın kaleme aldığı ve sitemizde yer alan ‘Vekilin de Vekili Var’ adlı yazının altına bir üye şöyle bir yorum yazmış; “saygideger akcaabat haber patronu adil gazetecilik yapabiliyosan budur gazetecilik senin arkandada bi vekil var her halde sayın cumurun haberini 1 günde sitenden kaldırdın hala 15 günlük haberin duruyo bunuda yayınlamayacagını biliyorum ama şunu iyi bilin allahın adaleti bir gün tecelli edecektir...” Öncelikle tüm imlâ hatalarının bize ait olmadığını belirterek şunu söylemek istiyoruz. Bizim habercilik anlayışımızda hiçbir zaman taraf olmak yoktur. Taraf olunacaksa biz Akçaabat’tan yana taraf oluruz. Ayrıca yorumu yayınlamayacağımızı iddia etmiş, tabî bu yorumun yayınlandığını gördüğünde acaba hâlâ aynı şekilde düşünecek mi? 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Haberler