Akçaabat Konuşuldu

Akçaabat Konuşuldu

İlçemizde bulunan Siyasi parti, sendika, oda başkanlarrı ve sivil toplum temsilcileri Akçaabat'ı masaya yatırdı.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Akçaabat İlçe Teşkilatı’nın ilçede bulunan sivil toplum örgütlerinin yöneticileri ve siyasi parti temsilcileri ile esnaf ve sanatkâr örgütlerinin üst düzey yöneticilerinin katılımıyla gerçekleştirdiği istişare toplantısı Körfez Köfte Salonu’nda yapıldı. Saat 19.00’da başlayan ve yaklaşık olarak 4 saat süren toplantıda Trabzon Milletvekili Mustafa Cumur, Ak Parti İlçe Başkanı Muhammet Balta ve İl Genel Meclisi Başkanı Haydar Revi de hazır bulundu.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Ak Parti İlçe Başkanı Osman Çavuş, Akçaabat’ın faydasına olacak işlerin alt yapısını oluşturmak için bir “ortak akıl” arayışının tezahürü olarak bu toplantıyı düzenlediklerini belirterek tüm katılımcılara teşekkür etti. Herhangi bir siyasi ayrıma ya da siyasi menfaate zemin hazırlama gibi bir çabaya girmeden böyle bir toplantıyı düzenlemelerindeki amacın, vatandaşın yönetime katkı sağlaması ve yol göstermesi anlamı da taşıdığını vurgulayan İlçe Başkanı Osman Çavuş, iktidarları döneminde Akçaabat için yapılanları da ana başlıklar halinde sıraladı.
İkincisini gerçekleştirdikleri bu toplantının haricinde daha önce de geniş katılımlı bir icraat değerlendirmesi ve 10’dan fazla işçi istihdam eden işyerlerinin sahipleri ile bir toplantı gerçekleştirdiklerini de vurgulayan Osman Çavuş, bunun birn parti organizasyonu gibi görülmemesi gerektiğini de önemle vurguladı.
Daha sonra söz alan İl Genel Meclisi Başkanı Haydar Revi de Trabzon genelinde Köydes Projesi kapsamında birçok ilki başardıklarını belirterek, bu proje kapsamında işlerin yürütülmesi için ile gelen paranın yüzde 10’luk kısmının da Akçaabat için harcandığını belirtti. Başkan Haydar Revi, 2008 yılı içerisinde Trabzon’un diğer ilçelerinin olduğu gibi Akçaabat’ın da elektrik sorunlarının çözülmesine ağırlık vereceklerini vurguladı.
AK Parti İl Başkanı Muhammet Balta ise Trabzon’da Kent Konseyi’nin kurulma aşamasında olduğu ve tüzük tartışmalarının sürdüğü bir ortamda Akçaabat’ın benzeri bir organizasyonu dördüncü kez yapmasının kendisini mutlu ettiğini vurguladı. Başkan Muhammet Balta, Köydes ve Beldes gibi projelerle yaptıkları yatırımın özetinin ise “Evdes” olduğunu, çünkü kendilerinin hedefinin her eve hizmet götürmek olduğunu da vurgulayarak; “Merkezi hükümetin Türkiye genelindeki tüm yerleşim birimlerine nüfus başına para göndermesi adil bir durum gibi görünse de ilimiz için adaletsizlik kaynağı oluyor. İç Anadolu Bölgesi’nde bir kilometrelik yolun maliyetinin Trabzon’da 4 kat fazla olduğu bilinirken, aynı iş için o bölge illeri ile Trabzon’a aynı paranın gelmesi yanlış.” dedi.


Trabzon’un yol ağı uzunluğu bakımından Türkiye genelinde ilk sırayı aldığını, buna rağmen köy yollarındaki sıkıntıların büyük ölçüde çözüldüğünü belirten Başkan Balta sıranın elektrik sorununun çözümüne geldiğini vurguladı. Hizmet açısından parti amblemini bir kenara bıraktıklarını, siyaseti sandıkta bıraktıklarını da vurgulayan Balta, Ankara’ya gönderdikleri milletvekillerinin 24 saate sığmayan çalışma tempolarının da kendileri için motivasyon kaynağı olduğunu sözlerine ekledi.
Trabzon Milletvekili Mustafa Cumur da konuşmasında yaptıkları ve yapamadıkları işleri değerlendirerek başladı. Toplantıya katılan belediye başkanlarının kendisinden istedikleri işlerin dökümünü, bizzat başkanlarla birlikte yapan ve çalışmaları hakkında bilgi veren Milletvekili Mustafa Cumur, 5 yıllık olarak bir sürede yapmayı taahhüt ettikleri işlerde gelinen son noktayı da toplantıya katılanların bilgisine sundu.
Eğitimde yaptıkları yatırımlarla Akçaabat’ın gelecek 15 yılının da sorunlarını çözdüklerini, Akçaabat’ı arkaya açmak için Kavaklı’dan girip Yıldızlı’dan tekrar sahile çıkan Akçaabat Çevre Yolu’nun proje ihalesi yapılacak aşamaya getirildiğini, kendi çocukluğundan beri tüm siyasilerin gündeminde olan Işıklar suyu’nun ilçe merkezine getirecek projenin ihalesinin yapıldığını, elektrik şebekesinin yenilenmesi için 3 trilyon liralık bir kaynağın aktarıldığını, Akçaabat Adliyesi’ne yeni bir yer için gerekli paranın bu yıl da ayrıldığını ve yer arayışının sürdüğünü de ifade eden Milletvekili Cumur, Doğalgaz ve Mobese’nin de 2008 yılı sonuna kadar Akçaabat’a geleceğinin müjdesini verdi.


Fatih Üniversitesi’nin kurulmasının şart olduğu ilçenin özlem duyduğu hastanenin ise Türkiye’de benzeri olmayan bir şekilde projelendirildiğini ve bugünlerde ihaleye çıkacağını da sözlerine ekleyen Cumur, mevcut yatırımların yanı sıra bu toplantıda yapılması istenen işlerin de takipçisi olacağını belirterek katılımcılara söz hakkı verdi.

Toplantıya cumhuriyet Halk Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi temsilcilerinin katılmaması dikkat çekti.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler