'Akçaabat Köftesi'ne Tescil

'Akçaabat Köftesi'ne Tescil

'Akçaabat Köftesi'nin CE Coğrafik İşaret Tescili alması için Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) tarafından yapılan hazırlıklar tamamlanarak Türk Standartları Enstitüsü'ne başvuruda bulunuldu.

Trabzon'un Akçaabat ilçesinde adını ilçenin isminden alan 'Akçaabat Köftesi'nin CE Coğrafik İşaret Tescili alması için Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) tarafından yapılan hazırlıklar tamamlanarak Türk Standartları Enstitüsü'ne başvuruda bulunuldu.


Konuyla ilgili bilgi veren Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Şadan Eren, yerel değerlerin korunmasına yönelik yaptıkları çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Yerel ekonominin önemli unsurlarının CE Coğrafik işaretlerinin tescillenmesi için Türk Patent Enstitüsü'ne yapılan başvurular sonucunda daha önce 'Trabzon Altın Hasırı ve Telkari'nin koruma altına alındığını hatırlatan Eren "Akçaabat Köftesi'nin ünü bütün dünyaya yayıldı. Artık bu ürünün kalitesini korumak en başta bu bölge insanının tabii görevidir. İlk kez tadanlar, 'Akçaabat Köftesi Bu mudur ?' şeklinde dedirtmemek için çalışıyoruz. Bu alanda yakalanan başarıya bir kez gölge düşürüldü mü, bir daha toparlamak zordur. Akçaabat Köftesi bu kadar ünlenince her yerde bilende bilmeyen de bu adı kullanarak köfte satıyor. Ama bu mümkün değil. Çünkü gerçek Akçaabat Köftesi bu ilçemizin sınırlarında üretilebilen bir değerdir. Trabzon'un her tarafında bu kaliteyi tatmak mümkündür. Amacımız aynı lezzet ve tadın tüm yurt genelinde oluşmasını sağlamaktır" dedi.


Öte yandan Akçaabat Köftesi Standartları Koruma Derneği'de kurularak çalışmalarına başladı.

Mehmet Krandi başkanlığındaki dernek üyeleri TTSO Yönetim Kurulu'nu ziyaret ederek Akçaabat Köftesi için yapılan çalışmalara teşekkür ettiler.

Kaynak:haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Kültür Sanat