Akçaabat İlçe Başkanı Ahmet Ziya Öztürk "Açıklamalar İnsani değil"

Akçaabat İlçe Başkanı Ahmet Ziya Öztürk "Açıklamalar İnsani değil"

AK Parti Akçaabat İlçe Başkanı Ahmet Ziya Öztürk "Açıklamalar İnsani değil"

AK Parti Akçaabat İlçe Başkanı Ahmet Ziya Öztürk, MHP Akçaabat İlçe Başkanı Miraç  Çınar’a cevap verdi.

Öztürk, yaptığı açıklamada “MHP İlçe Başkanı Sayın Miraç Çınar Bey’in açıklamasını okudum. Açıkçası ifadelerinde kendisine hak verdiğim yerlerde olmuştur. Gerçekten bugüne kadar, ben şahsen kendisinin hem siyasi hem de insani ölçüler noktasında söylemlerinde ve tavırlarında haddi aşmadığına şahit oldum. Ancak bu konudaki yorumlarında biraz taraflı, biraz da istismar edici bir beyanda bulunduğunu da söylemek isterim. Bizim bildiğimiz siyasette, bir muhalefet partisinin iktidar partisini, yine söylediğimiz ölçülerde eleştirmesi ne kadar tabii ve siyasi bir olgu ise, iktidar partisinin de muhalefet partisini eleştirmesi o kadar tabiidir. İl Başkanımızın da yapmış olduğu konuşmada bu ölçüler çerçevesinde olmasına rağmen kendisine verilen cevapta aynı ölçüler çerçevesinde olması gerekirken, maalesef bırakın siyasi, insani ve İslami ölçülerimizi, hiç tahmin edemeyeceğimiz ve hiçbir kelime ile ifade edemeyeceğimiz bir tarzla cevaplandırılmıştır. İşte bu noktada ben Sayın Miraç Çınar’dan bu hassasiyetinden dolayı yapılan açıklamanın seviyesi, sebebi ile partilerinin adayını uyarmasını beklerken, il başkanımıza cevap vermesine doğrusu anlam veremedim. Ayrıca beyanındaki diğer tutarsızlıkları da görünce karşı tarafı bir şekilde eleştirmek için bir fırsat yakalamış edasıyla davrandığı hissine kapıldım. Oysa ki, sayın Miraç Çınar beyin kendi kabul ve beyanında olduğu gibi gelişen ve büyüyen Türkiye’nin gelişip büyümesinin teömel taşları kendince eleştirdiği bu il başkanlarımızın azim, gayret, özveri ve koordineli çalışmalarının bir ürünüdür. Ayrıca bizim partimizin teşkilatımızın il başkanalrımzın, seçimlerle alakalı kazanıp kaybetme noktasında terazimizin akrşı tarafında hiçbir zaman birilerinin açığını yakalama, yalan ve yanlış bilgilerle insanımzı yanıltma, boş vaatler verme, söylenen söylerden istismar edilecek yerleri çıkartıp söyleme gibi ucuz hesaplar değil, sadece ve sadece insanımıza hizmet olduğu için, ne teşkilatımızın ne il başkanımızın en küçük ensişesi yokur.  Çün ki bizim seçimlerle alakalı direk muhatabımız halkımızın teveccühüdür. Yine anlamakta zorluk çektiğim şu konuyu da paylaşmak istedim. Sayın Miraç Çınar kardeşim 20 yıldır Akçaabat’ta yaptıkları ortada olan bir yapının arkasında durmanın zorluğundan bahsetti. Bırakın partiyi, teşkilatı bir kenara, bu söz Akçaabat halkımıza yapılabilecek olan en büyük bir hakarettir. 20 yıl dediğiniz 4 seçim demektir. Bu insanlar bu yapıyı beğenmeseydi 4 defa arkasında durur muydu? Ya halkımızın tercihine saygı gösterirsiniz, ya da sözünüzün ikinci maması şudur. Bu işe halkı katmayın, halk ne anlar seçimden, halk ne anlar hizmetten. İşte bu en büyük hakarettir. Ya da bunun üçüncü bir tarifi, yorumu varsa onu ben bilmiyorum. Bir de aklıma şu seçenek geliyor. Vatandaş diyor ki, diğer ihtimaller o kadar perişan ki biz yine de bu yapıyı destekleyelim” dedi.

İlçe Başkanı Öztürk “Söz konusu olan konuyla alakalı da, işin direk muhatabı olmama rağmen şunları söylemek isterim. Tartıma konusu olan derin deşarj hattıyla alakalı aslında daha önce kamuoyu uzun bir süre meşgul edilmişti. Konu yıllar önce Söğütlü, Yıldızlı ve Akçaabat Belediyesi arasında çok açık bir protokolle imza altına alınmıştır. Bu protokolde de tarafların sorumlulukları yine çok net bir şekilde belirtilmiştir. Söz konusu belediye protokol gereği çıkan sorunları çözmek yerine, bunun bedelini Akçaabat Belediyesi’ne yüklemeye çalışmıştır. Açıklamaların hiçbirinde Akçaabat Belediyesi’nin protokol gereği yapmakla yükümlü olduğu konularda yerine getirmediği bir taahhüt olduğu söylenememiştir.  Bunlarıda bir kenara bırakıp, olayın sadece insani boyutuna baktığımızda haklı haksız tarafına bakılmadan, direk muhatabımı halkımızın sağlığı olan bir konuda söz konusu halkımız ise ne olursa olsun biz işi çözmeliyiz mantığı yerine, Akçaabat nasılsa başka bir partinin belediyesi, ne yaparsa yapsınlar mantığı ile olaya yaklaşmanın da doğru olmadığını düşünüyorum. Son olarak ta şunu söylemek istiyorum. MHP İlçe Başkanı Sayın Miraç Çınar belki bilmiyor olabilir. Akçaabat Merkezde derin deniz deşarjı vardır ve Kavaklı ile Darıca beldelerine de hizmet vermektedir. Ancak Akçaabat belediyesi görev ve sorumluluklarını harfiyen yerine getirdiği için sistemde en küçük bir aksama çıkmamıştır.  Proje gereği sadece Yaylacık mahallemizin bir bölümü Söğütlü derin deşarjına bağlanmıştır” açıklamasını yaptı.

Öztürk açıklamasında tüm partilere başarı da dileyerek “Tüm siyasi partilere yaklaşan yerel seçimlerde başarılar diler, Rabbimden Akçaabat’ımız için hayırlı olanını nasip etmesini niyaz ederim” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Siyaset