Akçaabat İçin Müjdeler Verildi

Akçaabat İçin Müjdeler Verildi

Akçaabat Belediye Meclisi Ekim ayı toplantısını gerçekleştirdi.

Akçaabat Belediye Meclisi Ekim ayı toplantısını gerçekleştirdi.

Hasan Saka Toplantı Salonu'nda Şefik Türkmen başkanlığında yapılan toplantıda önemli kararlar alındı.

Başkan Türkmen "Bakan Akçaabat'a 2 müjde verdi"

Başkan Türkmen, Akçaabat'ı ziyaret eden Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'ndan Akçaabat için önemli sözler aldığını ifade etti. Başkan Türkmen "Sayın Bakanımız Yıldızlı Sera Gölü'nde yapılan çalışmaları yerinde izlemek için buraya geldi.  Sera Gölü çevresinde bir yürüyüş yolu yapılmasını ve bu yolun doğayı bozmadan yapılmasını istedik. Yapılacak yürüyüş yolunun direk üzerinde olsun ve doğal güzelliği bozmasın istedik. Bakan bu görüşümüzü yerinde buldu ve hemen bu iş için talimat verdi. İnşallah Sera Gölü çevresinde doğal ortamda yürüyüş yapılması sağlanacak. Ayrıca Akpınar ve Erikli Taşlıoba yaylalarında çok güzel yerler var.  Uçarsu'nun hemen üst kısmında bir gölet yapılmasını da istedik. Yapılacak bu gölet ile zaten çok güzel bir doğaya sahip olan bu yaylalar daha da güzelleşecektir. Bu iki işi içinde sayın bakanımız talimat verdi ve kısa sürede yapımına başlanacağını ifade etti. Bu çalışmalar Akçaabat turizmine önemli katkılar sağlayacaktır" dedi.

Sivritepeye Otel

Başkan Türkmen, Akçaabat Sivritepe'de daha önce yaptığımız çalışma ile konaklama ve lokanta yaparak işletmeye attık. Şimdi bu alanda 18 dönüme yakın bir alanımız var. Bu alanda 100 odalı bir otel projemiz var. Proje bitmey üzere. Bittiğinde buraya bir girişimci bularak güzel bir otel inşa etmeyi planlıyoruz" şeklinde konuştu.

Akçakale Kalesini de turime kazandıracağız.

Başkan Türkmen, sahillerde de bir dizi proje çalışmasının sürdüğünü ifade ederek "Akçakale kalesi çok güzel bir yerde. Bu kaleyi turizme kazandıracağız. Burasını Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından belediyemize tahsisini istedik. Buraya bir proje yapıyoruz. Sadece kale değil, kalenin etrafında bulunan evlerinde bir düzene sokulması lazım. Gerekirse kentsel dönüşüm ile buralar bir Antalya sahilleri gibi olabilir. Turisleri bu bölgeye çekmeliyiz. İlla güneye gidip yanmaya gerek yok. Oradaki imkanları buralara getirsek insanlar neden buraları tercih etmesin ki?" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler