Akçaabat için güç birliği

Akçaabat için güç birliği

Akçaabat için güç birliği

Akçaabat’ın mevcut sorunlarının dile getirilmesi, çözüm önerilerinin sunulması, sorunların ortadan kalkması için yapılanları takip etmek ve kamuoyu oluşturulması amacıyla sivil toplum örgütlerinin önderliğinde kurulan “Akçaabat Platformu” ikinci toplantısını yaptı.

İlk toplantısını Darıca Saray Restaurant’ta basın mensuplarıyla yapan platform üyeleri, çalışma konularını ve işleyişi belirlemek için ikinci toplantıyı Horon Restaurant’ta gerçekleştirdi.

İKİNCİ TOPLANTI

İlk olarak Darıca Saray Restaurant’ta basın mensuplarıyla bir araya gelen ve kurulacak platformun çatısını oluşturmak için görüş alışverişinde bulunarak destek isteyen sivil toplum örgütlerinin yöneticileri, bu toplantıda alınan kararlar uyarınca platformu oluşturacak sivil toplum örgütlerinin yöneticileri ile kamu görevlilerine bir davet çıkartarak ikinci toplantıyı Horon Restaurant’ta gerçekleştirdiler.

HER AY TOPLANILACAK

Geniş katılımlı olarak gerçekleştirilen bu toplantıda yeni oluşumun yapması gerekenleri masaya yatıran ve ismini “Akçaabat Platformu” olarak belirleyen oluşuma katkı sağlayanlar, temennilerini dile getirdikleri konuşmaların ardından her ay toplanarak yapılması gerekenleri masaya yatırmayı ve alınan kararların sahaya yansımalarını değerlendirmeyi karara bağladılar.

GÖNÜLLİ BİRLİKTELİK

Gerçekleştirilen oluşumun “gönüllü bir birliktelik” olduğuna ve “Akçaabatlılık Paydası”nda buluşacak herkese açık olduğuna vurgu yapılan toplantıda, gerçekleştirilecek gündemli ilk toplantının “turizm” konusunda olması kararlaştırıldı.

PLATFORM KATILIMCILARI

Akçaabat Platformu’nun ilk toplantısına katılan isimler şunlar:

Soner Şenel (Kaymakam), Şefik Türkmen (Belediye Başkanı), Mehmet Salih Köse (Akçaabatlılar Vakfı), Emre Akgün AK Parti), Musa Hacıoğlu (CHP), Miraç Çınar (MHP), İsmail Şener (SP), Mustafa Hikmet Eyüpoğlu (Ziraat Odası), Yaşar Sivrikaya (Esnaf ve Sanatkârlar Odası), Sebahattin Yazıcı (Bölge Veteriner Hekimler Odası), Ali Şentürk (Şoförler Odası), İsmail Bulut (Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi), Eyüp Gedikli (Muhtarlar Derneği), Necati İsak (Oto Galericileri Derneği), Ali Kalaycı (Sanayi Sitesi Derneği), Sadık Atmaca (Emniyet Derneği), Osman Başocak (Gazeteciler Cemiyeti), Erhan Nadir (Belediye Meclisi), Engin Uzun (Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü).

Toplantıya katılarak görev belirten kişiler ve ana hatlarıyla değindikleri konular şöyle:

soner-senel-akcaabat-kaymakami.jpgSoner Şenel (Akçaabat Kaymakamı):  Bu fikri ortaya atanlara teşekkür ediyorum. Bu toplantıda gördüm ki Akçaabat sivil toplum kuruluşlarının başkan veya yetkilileri bir aşama yaparak bir araya geldiler. Akçaabat belki de Türkiye’nin en huzurlu yerleşim yerlerinden biri. Tarihi, kültürü, eğitimi ve yaşayış şekli ile denizi, dağı, tarihi evleri, folkloru ile fark yaratıyor. Bu nedenle Akçaabat çok önemli. Diğer ilçeler göç verirken Akçaabat göç alıyor. Akçaabat’ta artık bir şeylerin gündeme gelip yapılması gerekiyor. İl merkezine yakınlığı ayrı bir avantaj. Akçaabat’taki bu potansiyeli hayata geçirmeliyiz. Siyasi amaç gütmeden bir araya geldik. Kentleşme deven eden ilçemizde bu platformun çok faydalı işler yapacağından son derece umutluyum. Bürokrasiye fazla takılmadan ilçenin sorunlarını çözmeye çalışalım.

Şefik Türkmen (Belediye Başkanı): Akçaabat Platformu’na katılanlar çok güzel ve faydalı tespitlerde bulundular. Akçaabat büyükşehir olunca sorunlar da büyüdü Ancak ilçeler içinde en iyi durumda olan Akçaabat’tır. Diğer ilçeler Akçaabat gibi olmaya çalışıyorlar. Yapılacak çok iş var. Bu işleri projelendirip yetkililere sunalım. İlçemizin reklamını çok iyi yapamıyoruz. Bu birliğimizi devam ettirirsek Akçaabat’ın birçok sorununu çözeriz. Halkın refahı için birlikte çalışacağız. Arsa olmayışından birçok proje gerçekleşmiyor. İstimlâkle arsa alıp alan yaratmak zor.

Mehmet Salih Köse (Akçaabatlılar Vakfı Başkan Yardımcısı): Akçaabat’ın büyük gücü var ancak kullanmıyoruz. Akçaabat sevdasıyla bir araya geldik. Akçaabat dışında oturan Akçaabatlılar çocuklarına ve torunlarına Akçaabat’ı anlatmalı. Bu insanları Akçaabat’a getirmenin yollarını bulmalıyız. Akçaabat’ta eksik olan şey sevgi paylaşımı. Biz bu oluşumun sekretaryasını üstlenmeye hazırız. 27 Mart’ta seçimimiz var. Dileyen herkes vakfımıza üye olabilir.

Sebahattin Yazıcı (Bölge Veteriner Hekimler Odası Başkanı): Akçaabat’ın her türlü zenginliği var. Çaresizliği bilinçaltına yerleştirilmiş gibi hareket ediyoruz. Artık sahaya çıkmalıyız. Salnamelerde Akçaabat’ın tereyağı geçiyorsa Akçaabat’ın önemli bir merkez oldu gerçeği anlaşılıyor. Akçaabat dolayısıyla Trabzon Türkiye’de en çok sanatçısı olan illerden biridir. Turizm’den gerekli payını alamıyor. Bundan sonraki toplantılarda öncelikli sorunlar tespit edilip çalışmaya başlayalım.

Musa Hacıoğlu (CHP İlçe Başkanı): Eskiden tütün, hayvancılık, bağ bahçe vardı. Herkes tenceresini kendi bahçesinden aldığı sebzeyle kaynatıyordu. Son yıllarda bu gelenek kalktı. Tarlalar boş duruyor. İnsanları yeni arayışlar içine çekip bu tarlaları bahçeleri verimli hale getirmeliyiz. Bugünkü toplantıyla bir başlangıç yaptık. Devamını getirmeliyiz. Ortak akılda birleşerek herkesin bir katkısı olacağı kanısındayım.

Ali Şentürk (Şofröler Odası Başkanı): Konuları gündeme taşıyoruz ancak uygulamada yavaş ilerliyoruz. Toplu taşımacılık gündeme geliyor. Yapılmasına karşı değiliz Toplu taşıma araçlarına şoför esnafımız hissedar olabilecek mi? Trabzon turizminde şoför esnafının katkısı ilk sıralarda ama sıkıntımız çok.

İsmail Bulut (Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı): Akçaabat’ın sorunları hayli fazla Bir araya toplandık. Eksiksiz olarak toplantılar devam etmeliyiz. Her sivil toplum örgütü önceden belirlenen konuyu dosya haline getirip toplantılarda katılımcılara sunmalı. Toplantı sonunda ise bu konuların çözümüne gitmeliyiz.

Miraç Çınar (MHP İlçe Başkanı): Artık sahaya çıktık Birlikte hücum edip Akçaabat için gol atma zamanı gelmiştir. Ne sorunumuz varsa biraz fedakârlık yaparak bir araya gelip çözme zamanıdır. Her toplantıda bir veya iki konuyu tartışalım. Çözüm önerilerimizi çekinmeden açıklayalım.

Necati İsak (Oto Galericileri Derneği Başkanı): Trabzon’un altı ilçesinin nüfusundan fazla nüfusu olan bir ilçeyiz. Çalışmalarımızı ve toplantılarda aldığız kararları siyasilere ulaştırmalıyız. Gerekirse toplu olarak Ankara’ya gidip sorunları siyasilere anlatıp çözüm aramalıyız.

Yaşar Sivrikaya (Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı): Sivil toplum örgütleri siyasiler ile vatandaşlar arasındaki köprüdür. Bu nedenle her şeyi siyasileri bırakmayalım. Akçaabat’ta turizm ön planda olduğuna göre ağırlığı bu konuya vermeliyiz. Sadece Arap turistler değil Avrupa’daki tüm ülkelerin insanlarını ilçemize getirmek için çalışmalar yapmalıyız.

Emre Akgün (AK Parti İlçe Başkanı): Yapacağımız çalışmaları Akçaabat halkına ve siyasilere doğru olarak anlatmalıyız. Yapamayacağız konularda söz vermek yanlış olur. Çalışmalarda basın kuruluşlarına çok iş düşüyor. Sesimizi basın yoluyla duyuracağımıza göre basın çalışanlarının sorunlarını dile getirmeliyiz. Sadece Trabzon değil diğer illerdeki Trabzon milletvekillerini ziyaret edip ilçemiz için yardımlarını isteyelim. Trabzon’a gelen milletvekilleri ve bakanları bırakmayalım. Hazırladığımız çözüm dosyalarını verelim.

Eyüp Gedikli (Muhtarlar Derneği Başkanı): Akçaabat Muhtarlar Dermeği olarak Ankara’da ve diğer illerdeki bürokratları zaman zaman ziyaretlerde bulunuyoruz. Bugüne kadar gücümüzü gösteremedik. İnşallah bundan sonra ‘İşte Akçaabatlılar’ dedirtiriz.

Sadık Atmaca (Emniyet Derneği Başkanı): Akçaabat’ın dörtte biri kadar ilçelerde bile MOBESE var. Bu konunun acilen gündeme gelmesi gerekiyor. Ayrıca Suriye’deki Bayırbucak Türkmenlerine bir tır yardım gönderelim.

Erhan Nadir (Belediye Meclisi Üyesi): Yapacağımız tüm çalışmaları ve toplantıların sonuçlarını belgeleyerek saklamalıyız. Bu konuda Akçaabat Gazeteciler Cemiyeti mensupları bize yardımcı olsun. Ayrıca bu organizasyonların başında Akçaabatlılar Vakfı olmalı. Vakıflar çok faydalı işler yapıyorlar. Akçaabat Platformu’nun içinde Akçaabatlılar vakfının olması itici gücümüz olacaktır.

akcaabat-platformu-kuruldu1.jpg

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler