Akçaabat Horunu Oynadılar

Akçaabat Horunu Oynadılar

İzmir'in Foça ilçesie bağlı Yeni Foça beldesinin düzenlediği festivalde karadeniz rüzgarları esti.

Akçaabat Folklor Derneği ekibi Foça Belediye Meydanında horon tepti. Trabzon'un Akçaabat ilçesinden İzmir'in Foça İlçesine bağlı Yeni Foça Beldesinin 4. Uluslararası Yeni Foça Ege Esintileri Festivalinde 20 kişiden oluşan bir ekip ile gösteri yapmak için gelen Akçaabat Folklor Ekibi Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ'ın daveti üzerine Foça'yı da ziyaret etti.


Foçalılar tarafından Foça Belediye Meydanında karşılanan Folklor ekibi vatandaşların yoğun isteği üzerine kemençe eşliğinde bir gösteri yaptı. Gösteriye yoğun ilgi gösteren Foçalı vatandaşlar ile Akçaabat Folklor ekibi arasında karşılıklı dostluk mesajları verildi.


Yeni Foça Festivaline Trabzon belediyesinin tahsis ettiği otobüs ile gelen Akçaabat Folklor ekibi'nin önderi Trabzon CHP İl Sekreteri Sezer Bahadır '' 2 ay önce çevre paneli için Yeni Foça Belediye Başkanı Osman Yurtseven'in ve CHP İzmir Milletvekili Kemal Anadol'un Trabzon'a geldiğini söyledi.

Yeni Foça Belediye Başkanı Osman Yurtseven'in Trabzon ziyareti sırasında Trabzon Belediye Başkanı Mehmet Volkan Canalioğlu'ndan Akçaabat Folklor Derneği Ekibini Yeni Foça festivaline göndermesi için ricada bulunduğunu anlatan ,Bahadır'' Bizim buraya gelmemiz iadeyi ziyaret anlamında oldu.

Yeni Foça Ege esintileri Festivaline Akçaabat Karedeniz esintileri getirdik. 3 gün boyunca Yeni Foça'dayız ekip olarak festival öncesi Foça'yı da ziyaret etmek istedik, sağ olsunlar Foça halkı bizi çok iyi karşıladı. Burada olmaktan çok mutluyuz'' diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Kültür Sanat