Akçaabat Gazeteciler Cemiyetinden Kınama

Akçaabat Gazeteciler Cemiyetinden Kınama

Akçaabat Gazeteciler Cemiyeti, Akçaabat Yeni Haber Gazetesi sahibi İsmail Topal’a yapılan çirkin saldırıyı yaptıkları yazılı açıklama ile kınadı.

Akçaabat Gazeteciler Cemiyeti, Akçaabat Yeni Haber Gazetesi sahibi İsmail Topal’a yapılan çirkin saldırıyı yaptıkları yazılı açıklama ile kınadı.

Akçaabat Gazeteciler Cemiyeti’nin yapmış olduğu yazılı açıklamada,”Trabzon’un ve Akçaabat’ın usta gazetecilerinden İsmail Topal’a yapılan çirkin saldırıyı şiddetle kınıyor ve ‘yeter artık’ diyoruz.

Akçaabat Gazeteciler Cemiyeti’nin onursal üyesi ve ilçemizde 25 yılı aşkın bir süredir yayınını sürdüren Akçaabat Yeni Haber Gazetesi’nin İmtiyaz Sahibi İsmail Topal dün akşam K.U tarafından ağır bir biçimde saldırıya uğramıştır. Akşam saatlerinden gazete bürosuna girerken  Topal uğradığı saldırı sonucu hastaneye kaldırıldı.

Bu saldırı, ilçede sözde gazeteci kimliğiyle hareket eden, ancak gazeteciden çok bir magandayı andıran bu malum şahsın ilk icraatı değildir. Daha önceden birden çok gazeteciyi sözlü taciz eden ve birkaçına da fiili saldırıda bulunan şahıs, son olarak Akçaabat’ta kendisi de içinde olmak üzere birçok gazeteci üzerinde emeği bulunan Sayın İsmail Topal’a saldırmıştır.

Biz gazeteciler olarak, işimiz gereği toplumun farklı kesimlerince suçlanmaya ve hedef gösterilmeye alışık bir durumdayız. Ancak bu saldırıların gazetecilik camiası içerisinde ve sürekli yaşanması artık bizleri de usandırmıştır. Kendini bilmez bu şahsın bir meslektaşımıza daha zarar vermeden, bu durumun önüne geçilmesini temenni ediyoruz.

Bu şahıs, yaptığı sözde gazetecilikle toplum nezdinde kendisine verilen itibardan aldığı kuvvetle bu işlere girişiyorsa, bu durumsa herkesin elini vicdanına koyarak, bu işi sorgulaması gerekir. Belli çerçeveler içerisinde herkesin görüşlerini ortaya koyabileceği demokrasi düzeninde ‘masum düşüncelerinden ötürü’ gazeteciler saldırıya uğruyor ve karşılığında hukuk bu duruma sessiz kalıyorsa; demokrasi ve hukuk kavramlarını yeniden tartışmak gerekiyor.

Biz gazeteciler olarak inandığımız demokrasi ve hukuk kavramlarının yanında içinde bulunduğumuz toplumun bu duruma tepkisiz kalmayacağı inancı taşıyoruz. Meslek büyüğümüze yapılan bu saldırıyı bir kez daha kınayarak, bundan sonraki fail-i meşhur sorumlu hakkında gerekli hukuk sürecini başlatacağız. Akçaabat Gazeteciler Cemiyeti ve duyarlı basın çalışanları tarafından da bu sürecin izleyicisi olacağız.

Çeşitli koşullar altında yapmaya çalıştığı mesleği nedeniyle ağır saldırıya uğrayan cemiyetimizin onursal üyesi İsmail Topal’a yeniden geçmiş olsun diyor, bu tür saldırıların son olmasını temenni ediyoruz” ifadeleri yer aldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Haberler