Akçaabat Fotoğraf Çalıştayı Sona Erdi

Akçaabat Fotoğraf Çalıştayı Sona Erdi

Akçaabat Fotoğraf Çalıştayı Sona Erdi

Festival kapsamında Ulusal Akçaabat Çalıştayı’nın bu yıl üçüncüsü düzenlendi. Çalıştay ın konusu fotoğraf ve fotoğracılık üzerine idi. Bu nedenle, festivalin ilk gününde  Akçaabat Güzel Sanatlar Fakültesi Sergi Salonu’nda Fotoğraf Çalıştayına katılan Türkiye’nin önemli isimlerinin açtığı fotoğraf Sergisi, ikinci olarak; Emin Serdar Sergi Salonu’nda Zeki Sezgin  fotoğraf Sergisi, son olarak ise; Akçaabat Sanatevi’nde Akçaabat belediyesince açılan fotoğrafcılık kursuna katılan kursiyerlerin fotoğraf sergisi açıldı.

Mustafa EserSüleyman ÇamMustafa Ertekin,İbrahim Zaman, Tahir ÖzgürEmre İkizler, Yunus Koç,  Ahu AkbaşSami Türkay,  Erol Özdayı  ile Trabzonlu fotoğraf sanatcısı Atilla Alp Bölükbaşı ve Belediyenin açmış olduğu kursa katılan fotoğrafcılarla Akçaabat’ta amatör olarak fotoğrafcılık sanatına ilgi duyanlar çalıştay proğramına katıldı. Çalıştay  grubu  kadırga yaylası  ve diğer yaylalarda, Akçaabat şehir merkezi, orta mahalle, sera gölünde, ayrıca yöremiz ürünlerinden tütün, fındık çekimleri yapıldı. 4. Gün Kaptan Vedat Akgün’ün katkılarıyla büyük bir motor hazırlandı katılımcılarla deniz turu yapılarak denizden Akçaabat fotoğrafları çekildi. Akşamları Erol Günaydın sanat merkezinde sunum ve konferanslar düzenlendi. Çalıştaya katılanların ortak görüşü; Akçaabat’a gelmekten çok mutlu olduk, yeni dostlar edindik, Karadeniz’i doya doya gezdik, fotoğrafladık. Kültür ve sanata bu kadar ilgi alakanın olduğu pek nadir yerlerimizden bir yerle karşılaştık. Akçaabatlılar çok şanslı, Akçaabat başını almış gidiyor, bu çalışmalara destek veren Akçaabat belediyesi ve bu organizasyonları vatandaşlarla buluşturan Kültür müdürlüğü personellerini tebrik ediyoruz, nazar değmesin diyoruz. Tekrar bu şehre gelmeyi isteriz. Çünkü organizasyon çok mükemmeldi.

Çalıştayla ilgili Başkan Türkmen de 3.'sünü düzenlediğimiz Akçaabat Çalıştayı'na katılan fotoğraf sanatçılarımıza ve Akçaabatlı fotoğraf sanatçımız Atilla Alp Bölükbaşı'na organizasyona verdiği katkılardan dolayı teşekkür ederim. Bu gibi etkinliklerimiz devam edecektir.'' dedi.

Çalıştaya katılan fotoğraf sanatçıları Başkan Türkmen’i makamında ziyaret etti ve başkana teşekkürlerini sundular. Başkan Türkmen ise tüm katılımcılara bir takım hediyeler takdim etti.Toplu çekilen fotoğrafın ardından sanatçılar Akçaabat’a veda etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler