Akçaabat Festivali bekliyor

Akçaabat Festivali bekliyor

Akçaabat'ta 13-16 Temmuz 2007 tarihleri arasında yapılacak olan 17.Müzik ve Halkoyunları festivali şimdiden ilçede heyecan oluşmasına neden oldu.

AKÇAABAT FESTİVALE HAZIR

KATILACAK SANATÇILAR

LARA

İbrahim CAN

ÖZGÜN



Akçaabat Belediyesi bu yıl 17.sini düzenleyeceği Uluslar arası Akçaabat Mü-zik ve Halkoyunları festivalinin hazırlıkları son aşamasında.
13-16 Temmuz tarihlerinde şehir merkezinde 20 Temmuz tarihinde Hıdırnebi yaylasında yapılacak olan festivale yurtdışından Bulgaristan,Azerbaycan,Kosova ve Gürcistan halkdansları grupları ile yurtiçinden Gaziantep,Manisa Salihli,İstanbul,İzmit,Ankara,Rize halkoyunları grupları katılacaktır. Ayrıca ilçemizdeki halkoyunları grupları ile yakın ilçe,belde ve köylerdeki halkoyunları gruplarıda festivale renk katacaklardır.
13 Temmuz Cuma günü başlayacak festivalin en önemli ayağı olan kortej yürüyüşü, yayla göçü ve en büyük horon halkasına bu yıl daha büyük bir katılım bekleniyor.
Belediye Kültür Araştırma kurulunun en son toplantısında da görüşülen ve yapılmaları uygun görülen voleybol turnuvası,Olta ile balık tutma yarışması,resim yarışması,Karma karikatür sergisi,Akçaabat Lisesi öğrencilerine ait yağlı boya sergisi ile Yine Akçaabat Lisesinin Tarihte Türkler sergisinin bir bölümü,eski Akçaabat fotoğraf sergisi,Folklor Derneği ve Köylerimizin açacağı yöresel çadırlar gibi çalışmalarda yer alacaktır.
Festivale Özgün,Lara ve İbrahim Can’ın yanı sıra Yöresel sanatcılarıda yer verilecektir.
20 Temmuz Cuma günü ise bölgenin en büyük şenliklerinden olan ve on binlerce insanın toplandığı Hıdırnebi Yayla Şenliği ile sona erecektir.
Son yıllarda vatandaşlarca dile getirilen yaylalarda kemençe eşliğinde horon kurulurken,oynanırken halk dilinde cis-tak yapılmaması,yani org (ritm) çalınmaması,bu müzik aletinin genellikle orjinalliği bozduğu yönündeki eleştirileri Belediye Kültür Araştırma Kurulunun son toplantısında gündeme alındı ve genellikle orjinalliği bozduğu için bu yıl Hıdırnebi yaylasında yine ses düzen kurulacak ancak,saf kemençe ile müzik yapılmasına ve horonlar oynanmasına oybirliği ile karar verildi.


Başkan Şefik TÜRKMEN; “Festivalimiz bölgenin en büyük festivallerinden biri olup, bölgenin sosyal ve kültürel yaşantısına, ekonomisine ve özellikle turizmine katkısı büyüktür.Yurtiçi ve yurtdışında yaşayan onbinlerce vatandaşımız bu tarihlerde şehrimizde bulunmaktadır. Ayrıca festival kapsamında yurtiçi ve yurtdışından davet ettiğimiz ekiplere bölgemizin tarihi ve turistik yerlerini tanıtarak şehrimizden memnun ayrılmalarını sağlıyoruz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler