Akçaabat Festivali Başlıyor

Akçaabat Festivali Başlıyor

Akçaabat Belediyesi bu yıl 20.Sini düzenleyeceği Uluslar Arası Akçaabat Müzik ve Halkoyunları Festivali’nin hazırlıkları tamamlandı.

 

16-20 Temmuz tarihlerinde şehir merkezi ve Hıdırnebi Yaylasında yapılacak olan festivale şu ana kadar kesinleşen yurtdışından Romanya, Azerbaycan, Kosova, Makedonya halk dansları grupları ile yurtiçinden Ankara, Edine, Gaziantep ve İstanbul halkoyunları gruplarının katılacağı açıklandı. Ayrıca ilçemiz Folklor Derneği halkoyunları grupları ile yakın ilçe belde ve köylerdeki halkoyunları grupları da festivale renk katması bekleniyor.

16 Temmuz Cuma günü başlayacak olan festivalin en önemli ayağı olan kortej yürüyüşü yayla göçü ve sahildeki kemençe ve davul zurna eşliğindeki büyük horon halkasına bu yıl daha büyük bir katılım bekleniyor.

Festival kapsamında Voleybol turnuvası, Sokak Basketbolu, olta ile balık tutma yarışması, resim yarışması, Yelken gösterileri, fotoğraf ve yağlı boya resim sergisi ile yöresel startlar gibi çalışmalarda yer alacak.

Festivalde bu yıl Hüseyin Turan, Hülya Polat, ALTAY gibi ulusal sanatçıların yanı sıra yöresel sanatçılardan Zeynep Birinci, Meryem Akyüz, Ahmet Akyüz, Hayri Yaşar Karagülle, Ragıp Altuntaş, Kemal Bilazer ve Akçaabat Gençlik Merkezi’ne ait grup yer alacaktır. Ayrıca Akçaabatlı olup İstanbul’da yaşayan alanında Türkiye’nin sayılı usta öğreticileri arasında yer alan Adnan Bayraktar’ında Tango gösterilerinin yanı sıra katılımcılara festival alanında her akşam bir şiir dinletisi sunulacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Haberler