Akçaabat doğalgazı bekliyor

Akçaabat doğalgazı bekliyor

Türkmen, ilçeye gelmesi planlanan doğalgazı Akçaabatlıların dört gözle beklediğini söyledi.

Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, ilçeye gelmesi planlanan doğalgazı Akçaabatlıların dört gözle beklediğini söyledi. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun da “Geçişi bu sene içinde sağlamaya gayret edeceğiz” dediği Akçaabat’ta vatandaşların doğalgazı beklediği belirtildi.

GEÇ BİLE KALINDI

günebakış gazetesinden Berkant Parlak'a konuşan Başkan Türkmen, Akçaabat’a doğalgazın çok daha önceden planlandığını, ancak bir türlü ulaştırılamadığını kaydetti. Türkmen, yaşanan sıkıntılar nedeniyle doğalgazın geciktiğini ifade ederek, “Yıldızlı’da yapılan yol ve kavşak çalışmaları da doğalgazın gelişini etkiliyor” dedi. Türkmen, doğalgaz firmasının Ortahisar ilçesinde hizmet götürdüğü yerlerde abone oranının düşük olmasından dolayı, firmanın işi hevesle sürdürmediğini savundu.

ÖNCE YOĞUN YERLER

Akçaabat’a gelecek olan doğalgazın öncelikle Yıldızlı, Söğütlü ve eski ilçe merkezi gibi yoğun bölgelere bağlanacağını ifade eden Türkmen, “Yoğun olan bölgelerden sonra diğer yerlere sırayla doğalgaz aktarılır. Şu an için net bir zaman vermek mümkün değil. Zaten Akçaabat’a gelecek olan doğalgaz gecikti. Şimdi bir tarih vermek yanıltıcı olabilir. Doğalgazın birkaç sene öncesinde Akçaabat’a gelmesi gerekiyordu” diye konuştu.

DOĞALGAZI SORUYORLAR

Başkan Türkmen, mahallelere yaptığı ziyaretlerde vatandaşın sık sık “Doğalgaz ne zaman gelecek?” sorusuyla karşılaştığını vurgulayarak “Akçaabat’ta özellikle Yıldızlı ve Söğütlü’de doğalgaz kullanımı yüksek olur. Herkes, doğalgazı bekliyor ve arzu ediyor” ifadelerini kullandı. Türkmen,  doğalgazın medeniyet demek olduğunu belirterek şunları söyledi: “Doğalgazla birlikte hava kirliliği olmuyor. İnsanlar bir vanayı açmakla enerjiye ulaşıyorlar. Kaloriferde, sıcak suyunda kullanıyor. Tüp ortadan kalkıyor. Akçaabat için geç bile kalınmıştır.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Haberler