Akçaabat Damga Vurdu

Akçaabat Damga Vurdu

İstanbul'a Akçaabat Damga Vurdu

İstanbul’da faaliyetlerini sürdüren Trabzon Dernekleri Federasyonu tarafından 23-26 Ekim tarihlerinde Feshane'de düzenlenen Trabzon Tanıtım Günleri sona erdi. İstanbul'da yaşayan Trabzonlular 4 gün boyunca memleket özlemlerini dindirme fırsatı buldu

fotogaleri.gif

 

. Etkinlikler boyunca kemençe, davul-zurna sesinin susmadığı fuarda ziyaretçiler, oluşturdukları horon halkaları ile doyasıya eğlendi. Çeşitli etkinlikler ve konserlerle oldukça renkli anların yaşandığı fuar son gününde de ziyaretçi akınına uğradı. Fuarı ziyaret eden vatandaşlar, Trabzon'a özgü yöresel ürünlerden bolca alma imkânı bulurken belediyelerin ve derneklerin açtığı stantlarda da kenti tanıma ve tanıtma imkânına sahip oldular.

Fuarda Akçaabat Belediyesi’ne ait stant ziyaretçilerden tam not aldı. Stantta gün boyu halk oyunları gösterisi dev led ekranda yapılan tanıtım görüntülerinin yanı sıra, Tarihi ortamahalle evlerinin maketi, dergi, broşür, kartpostallar, tanıtım cd’ler dağıtıldı. Akçaabat un helvası gün boyu misafirlere ikram edildi. Stantta kurulan orta mahalle evlerinin maketleri de büyük ilgi gördü.

Akçaabat Belediyesi adına Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Turhan Bektaşoğlu’nun temsil ettiği etkinlikte, misafirlerin uğrak yerlerinden birisi de Akçaabat belediye standı oldu. Akçaabat standını, Trabzon valisi Abdul Celil Öz, Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükcüoğlu, Organizasyonu yapan Trabzon Dernekleri Federasyonu Başkanı Hemşehrimiz  Mustafa Demir, AK Parti İstanbul Milletvekili Oktay Saral, CHP Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu, 1. Ordu Komutanı  org.Salih Zeki Çolak  ve çok sayıda Trabzonlu hemşehrimiz ziyaret edenler arasında yer aldı.

 Akçaabat’tan ayrılan Kaymakam Abdul Rauf Ulusoy’da bir gününü Akçaabat standına ayırdı. Ayrıca eski sinema sanatçılarından Osman Baş  4 gün boyunca Akçaabat Standında bulunarak misafirleri ağırladı.

Etkinliğin Akçaabat’ın tanıtımına önemli katkılar sağladığını açıklayan Akçaabat Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Turhan Bektaşoğlu “Etkinlik Akçaabat açısından son derece verimli geçmiştir.  Hemşehrilerimizle gurbette bir çatı altında toplanarak hasret giderdik. Diğer bömlgelerden gelen vatandaşalrımıza Akçaabat’ı en iyi şekilde tanıtmaya çalıştık. Bu çalışmanın geri dönüşü mutlaka olacaktır ” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler