Akçaabat Belediye Meclisi 2015 Yılının ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Akçaabat Belediye Meclisi 2015 Yılının ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Akçaabat Belediye Meclisi 2015 Yılının ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Belediye Hasan Saka Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen ve Başkan Şefik Türkmen başkanlığında toplanan belediye meclisinin en önemli gündemi ise imar uygulaması ve toplulaştırma oldu.

Akçaabat Darıca mahallesinde imar uygulamalarının yapılacak toplulaştırma ile yüksek katlara izin verilip verilmeyeceğinin görüşüldüğü toplantıda konuşan Başkan Türkmen, yapılacak değişiklilerin geleceği düşünerek yapılmasının hayati önem arz ettiğini ifade etti.

Başkan Türkmen “Akçaabat ve bölgemizde bina stoğu bir hayli fazla. Yeni yerleşim yerlerinde yapılacak planlamalar iyi planlanmalıdır. Şimdi Darıca mahallemizi konuşuyoruz. Darıca’yı iyi incelememiz gerekir. Yapılacak her yanlış cinayet olur. Nasıl bir uygulama yapmalıyız diye hep birlikte kafa yormamız gerekiyor. Yapacak olduğumuz uygulamada öncelikle bu bölgede yaşayan insanları düşünmeliyiz”  dedi.

Yapılan oylama ile toplulaştırma konusunda bir komisyon kurulması kararlaştırıldı.

Akçaabat belediye meclisi bugün diğer konular için toplantıya devam edecek.

 

Mecliste söz alan şehir plancısı Ergun Subaşı ise yaptığı konuşmada,  şehircilik yüksek bina yapmak anlamına gelmediğini ve gelecekte yüksek katlı binalarda oturan insanların buralarda oturmaktan vazgeçeceğini belirtti. Subaşı “İnsanlarımız doğa ile iç içe yaşamak istiyor. İnsanın doğasında bu vardır” dedi.

videogaleri-001.gif

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler