Akçaabat belediye Meclis Adaylarının Eğitim Durumu

Akçaabat belediye Meclis Adaylarının Eğitim Durumu

Akçaabat Belediye Meclisi için siyasi partilerin gösterdikleri Belediye Meclisi Üye Adayları’nın sadece yüzde 24,3’ü yüksek öğretimli

 

Akçaabat Belediye Meclisi için siyasi partilerin gösterdikleri Belediye Meclisi Üye Adayları’nın sadece yüzde 24,3’ü yüksek öğretimli. 181 Belediye Meclisi Üye Adayı’nın 44’ü üniversite, 85’i ortaöğretim, 52’si de ilköğretim mezunu.

Siyasi partiler içerisinde aday listesinde en fazla üniversite mezununu bulunduran parti Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti). 15 meclis üye adayı üniversite mezunu olan AK Parti’de 12 ortaöğretim, 4 de ilköğretim mezunu aday var.

Okumuşluk açısından ikinci sırada ise Cumhuriyet halk Partisi (CHP) yer aldı. CHP’nin 31 üye adayından 12’si üniversite, 14’ü ortaöğretim, 5’i de ilköğretim mezunu.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)’nin üniversite mezunu adayı ise 10. MHP’de 12 üye adayı ortaöğretim, 9 üye adayı ise ilköğretim mezunu.

Saadet partisi (SP)’nin 5, Bağımsız Türkiye Partisi (BTP)’nin de 2 üniversite mezunu adayı bulunuyor. Demokrat Parti, Özgürlük ve Dayanışma Partisi, İşçi Partisi, Büyük Birlik Partisi, Türkiye Komünist Partisi ve Halkların demokrasi Partisi’nin ise üniversite mezunu adayı bulunmuyor.

Akçaabat Belediye Başkanlığı için adaylığını koyan 7 isimden 6’sı ise üniversite mezunu. Sadece MHP Adayı Metin Gedikli lise mezunu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Siyaset