Akçaabat Anadolu Lisesi

Akçaabat Anadolu Lisesi

Trabzon'da, ''Beyaz Bayrak'' almaya hak kazanan 10 okuldan biriside Akçaabat Anadolu Lisesi oldu.

Trabzon Lisesi'nde düzenlenen törende konuşan Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı, Milli Eğitim ve Sağlık bakanlıkları tarafından okulların temizlik ve hijyen konusunda teşvik edilmesi amacıyla yürütülen ''Beyaz Bayrak'' projesinin tüm çevrelerce yeterince bilinmediğini ancak, bu projeyi çok önemsediklerini söyledi.


Cumhuriyetin kurulmasından sonra Türkiye'nin eğitim alanında önemli aşamalar kaydettiğini ifade eden Sandıkçı, ''Okullarımızın tüm derslik ihtiyacını tamamlama çabası içindeyiz. Ancak derslikleri tamamlarken okullarımızdaki hijyeni de düşünmek durumundayız. En önemli zamanları okullarda geçen öğrencilerimizin sağlıkları her şeyden önemli. Tüm okullarımızdan, titiz bir incelemeyle verilen beyaz bayrağı almaları için şartlarını oluşturmalarını istiyoruz'' diye konuştu.


İl Sağlık Müdürü Dr. Şafak Sünbül, beyazın sağlığı ve temizliği temsil ettiğini vurgulayarak, ''Beyaz bayrak uygulamasıyla okulların her türlü durumuna titizlikle bakıyoruz. Amaç, sağlıklı ve hijyen ortamları çoğaltmak'' dedi.


Konuşmaların ardından Trabzon Lisesi, Trabzon Tevfik Serdar Anadolu Lisesi, Trabzon İMKB Anadolu Kız Meslek Lisesi, Trabzon Özel Alparslan Lisesi, Akçaabat Anadolu Lisesi, Araklı Anadolu Öğretmen Lisesi, Beşikdüzü Sağlık Meslek Lisesi, Vakfıkebir Mesleki Eğitim Merkezi, Vakfıkebir Kemaliye İlköğretim Okulu ile Of 28 Şubat İlköğretim Okulu temsilcilerine beyaz bayrak, sertifika ve pirinç levhaları, protokol üyelerince verildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Eğitim