Akaryakıt Fityatlarına Tepki

Akaryakıt Fityatlarına Tepki

Trabzon-Akçaabat durağında dolmuşcular akaryakıt pahalılığını protesto etti.

Trabzon-Akçaabat Durağında akaryakıtın pahalılığını protesto eden dolmuş şoförleri akaryakıtın pahalılığından hal yanıyor. Duraktaki 290 aracın arkasına akaryakıtın pahalılığını protesto amaçlı '' Bu araçta dünyanın en pahalı akaryakıtı kullanılmaktadır'' yazılı kâğıtlar astılar.

 

Akaryakıt Fiyatları Nereye Gidiyor

Akçaabat Dolmuş Durağınki şoför arkadaşlarının adına konuşan Hasan Yazıcı; ''Bu akaryakıt fiyatları nereye gidiyor? Akşama kadar araba üzerindeyiz çalışıyoruz, bir şeyler kazanmaya çabalıyoruz sonra gidiyoruz petrol ofisine, zam geldi akaryakıtın fiyatı bu kadar oldu diyorlar. Akşama kadar canımız çıkıyor çalışmaktan ama çalıştığımızı gidiyoruz ellerimizde petrol ofislerine veriyoruz. Dolmuşlara zam yapıyoruz, tepki geliyor ne kadar pahalıya taşıyorsunuz diye. Biz zam yapmıyoruz ama akaryakıta sürekli zam geliyor. Bizim mağduriyetimiz ne olacak'' dedi.

 

Her Akşam Dünyanın En Pahalı Akaryakıtını Alıyoruz

Tüm şoför arkadaşlara 'bu araçta dünyanın en pahalı akaryakıtı kullanılmaktadır' yazılı kâğıdın akaryakıtın pahalılığını protesto etmek için dağıtıldığını söyleyen Yazıcı; ''Bizde tüm şoför arkadaşlarımızla birlikte böyle bir tepki koymaya karar verdik. Ama yalan değil zaten dünyanın en pahalı akaryakıtını biz kullanıyoruz. Hele akşama kadar sefer yapan dolmuş hatlarının yaktığı yakıtı düşünün.

 

Biz çalışıyoruz keyfini petrol ofisi, devlet sürüyor. Gemilere yakıt ucuz veriliyor, yurt dışında ucuz satılıyor biz ne yapalım? Buna bir çözüm bulunması gerektiğini düşünüyoruz ve buradan yetkililere sesleniyoruz, düşünün ki akşama kadar araba süren ve yorulan bir şoför arkadaşımız, akşamdan dünyanın en pahalı akaryakıtını satan petrole gittiğinde, kazandığının yarısından fazlasını akaryakıta veriyor. Bu hiç adil değildir ve haramdır'' dedi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler