AK Parti'nin Adayı Belli Gibi

AK Parti'nin Adayı Belli Gibi

Akçaabat'ta Siyasi Hareketlilik Var. İşte Kulislerde Konuşulanlar.

Bekleyiş sürüyor.

Adalet ve Kalkınma Partisi’nden Akçaabat belediye başkan Adayı Kim olacak sorusu hala netlik kazanmadı. Kasım ayı içerisinde Başbakan recep Tayyip Erdoğan’ın Trabzon’a yapacağı ziyarette büyükşehir ve ilçe belediye başkan adaylarını ilan etmesi bekleniyor. Bu güne kadar partililerin olduğu gibi biz basın mensuplarının da meraklı bekleyişi sürecek.

13382.jpg

İlk Aday Adayı Reklamlara Çıktı…

AK Parti’de kim aday olacak sorusunu herkes birbirine sorarken ilk aday reklamlara çıktı bile. “Usta Projeler” sloganıyla Akçaabat, Söğütlü ve Yıldızlı’ya ait çeşitli projeleri resimlendiren ve Akçaabat genelindeki billboardlarda boy gösteren ilk aday Hamza kardeş oldu. Hamza kardeş genç bir isim. Siyasetin içinde değil.  Seçim yasakları nedeniyle reklamlarda parti ismi kullanamadı. Ama reklamların tasarım ve sloganlarından AK Parti’den başka parti çıkartmak imkânsız. Genç bir ismin aday olması Akçaabat siyaseti için güzel gelişme diye düşünüyoruz.

AK Parti Adayını belirledi mi?

mehmet-bas.jpgSon birkaç gündür Akçaabat’ta hemen hemen herkes AK Parti’nin Akçaabat adayının belli olduğu yönünde yorum yapıyor. Buna aday olmayı düşünenler bile kesin gözüyle bakıyor. Bu ismi sürekli sitemiz aracılığı ile sizlere adaylar arasında duyurmuştuk. Duyduğumuzda pek te şaşırmadık. Bugün bu isim Akçaabat’ta yapılan bayramlaşma törenine katıldı. Bayram tatilini de Akçaabat geçiriyor, nabız yokluyor. Bakan Erdoğan Bayraktar’ın “git, ekibini kur” dediği iddia edilen bu isim Mehmet Baş. Ancak siyasette 24 saat çok uzun bir süre.  AK Parti’nin Akçaabat’ta adayıyla yürüyüş yaptığı günün ertesinden adayının istifa ettiğine de şahitlik ettik geçmişte. Bekleyip göreceğiz.

 

 

 

 

Ahmet Güner İstifa Ediyor…

AK Parti’den 2 dönemdir aday olmayı düşünen ancak istifa etmeyerek bu niyetini hayata geçiremeyen Ahmet Güner bu sefer istifa ediyor. İller Bankası’da Bölge Müdür Yardımcısı olan Güner’in bayramdan sonra istifa ederek resmen aday olacağı belirtiliyor.

CHP’de Ankara Hangi İsim Bildirildi?

Cumhuriyet Halk Partisi’nde aday belirleme süreci neredeyse sona erdi. Parti içerisinde yapılan seçimde Ali Türen Öztürk çıktı. Ancak Öztürk bu göreve sıcak bakmamasına rağmen il başkanı Yavuz Karan tarafından Akçaabat adayı olarak Ali Türen Öztürk bildirildi. Öztürk’ün genel merkeze karşı gelme ihtimali az. Bu nedenle Öztürk CHP’in adayı diyebiliriz.

MHP’de kimler istifa etti?

Siyasette aday olmayı planlayanlar partilerindeki görevlerden bir bir istifa ettiler. MHP’de de bu anlamda istifalar yaşandı. Edindiğimiz bilgilere göre bu isimlerden bazıları şunlar: Ahmet Kumaş, Mehmet Salih Aydın ve Refik Şentürk.

Türkmen Bağımsız Aday Olur mu?

Akçaabat’ta Mehmet Baş ismi netlik kazanmaya başlayınca akıllardaki soru şefik Türkmen’in durumu ne olacak oluyor. Bazı kesimler Türkmen’in ciddi bir desteğe sahip olduğu ve bu destek ile bağımsız aday bile olabileceğini iddia ediyor. Türkmen’in siyesi geçmişine bakıldığında bunun pek mümkün olmadığını anlıyoruz. Zira Türkmen Anavatan Partisi kapandığı halde uzun süre hiçbir partiye geçmedi. Çok kaygan bir siyaset izlemedi. Bu nedenle AK Parti dışlında bir oluşumun içerisinde olma ihtimali yok denecek kadar zayıf. 

 

İnönü Caddesi Yeniden Düzenleniyor…

Akçaabat’ın en uzun Caddesi olma özelliğini taşıyan İnönü Caddesi yeniden düzenlenmesi için yapılan ihale sonuçlandı. İhaleyi alan girişimcinin kısa süre içerisinde caddenin Sağlık Eczanesinden itibaren yeniden düzenlemesine başlayacak. Çok geç kalınmış bir karar. Keşke daha önce yapılsaydı. Zaten otopark olarak kullanılan yolun bir kısmı en azından insanların rahat yürüyecekleri bir alan olur. Bu arada bu alana bu sefer işyerlerinin masa veya diğer eşyaların konmasına izin verilmemesini temenni ediyoruz. Yoksa bir anlamı olmaz.

Emre Akgün Ankara’ya

Türkiye’nin en genç belediye başkanı unvanına sahip Emre Akgün’ün Akçaabat’taki yerel seçimlerde adı hiç geçmedi. Akgün’ün Ankara’da bir göreve getirileceği bu nedenle Akçaabat’ta siyasi oluşumların içerisinde olmayacağı iddia edildi.

CHP ısrar ediyor, Türen direniyor

CHP Akçaabat Belediye Başkan adaylığında adı geçen ve teşkilatın hemen hemen tamamının üzerinde mutabık kaldığı Ali Türen Öztürk’ün adaylığı konusu hala netlik kazanmadı. 12 Haziran seçimlerinde 2. sıra milletvekili adayı olan Öztürk’ün iddiaya göre adaylık konusunda net bir tavır sergilemediği ve aday olmak istemediği öğrenildi. Şimdilik de CHP’nin Öztürk’ten başka bir aday alternatifi yok gibi görünüyor. Öztürk bu göreve sıcak bakmamasına rağmen il başkanı Yavuz Karan tarafından Akçaabat adayı olarak Ali Türen Öztürk bildirildi. Öztürk’ün genel merkeze karşı gelme ihtimali az. Bu nedenle Öztürk CHP’in adayı diyebiliriz.

Ahmet Haşim Ekici’nin Şakası…

İlçemizin genç ve başarılı aynı zamanda espiritüel  işadamlarından Ahmet Haşim Ekici’nin ofisinde İlçe başkanı Ahmet Ziya Öztürk ve birkaç siyasinin olduğu ortamda sohbet ediyorduk.
 Başkan Öztürk’e  “Sayın Başkan seçimler yaklaştı, aday için bir ip ucu vermiyorsun” diye takıldık.
Bu arada Ahmet Haşim Ekici çağırdığı garsona misafirler için çay ve bir parça ip istedi.
 Ne yapmak istediğini anlamadan, Öztürk bizden önce davranıp ipi ne yapacağını sordu. Ahmet Haşim Ekici’de “ipucu istediniz ya onu getirtiyorum” dedi.
Kısa süre içerisinde garson elinde bir tepsi çay ve bir parça ip ile geldi. İp biraz karışık hatta ucunu bile bulmakta güçlük yaşayınca başkana “ bu ipin ucu çok karışık. Hatta başka ipler bile var. Bu ipin ucunu bulmak zor” diye takılmadan kendimizi alamadık.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum