AK Parti'den Şehit Gecesi

AK Parti'den Şehit Gecesi

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Akçaabat İlçe Teşkilâtı’nın geleneksel hale getirdiği şehitleri anma etkinliğini bu yıl da gerçekleştirdi.

 Ak Parti’nin şehit ailelerinin ve Milletvekili Mustafa Cumur’un yanı sıra ilçe protokolünden bazı isimler ve sivil toplum örgütlerinin yöneticileri ile gerçekleştirdiği organizasyonun bu yılki mekânı Akçaabat Kültürpark’tı.

18 Mart Perşembe günü saat 19.00’da başlayan etkinlikte ilk olarak Derecik Belediye Başkanı Ali Ulusoy Kur’ân-ı Kerim okudu. Sunuculuğunu AK Parti İlçe Başkanı Osman Çavuş’un yaptığı etkinlikte Dörtyol Belediye Başkanı Cevat Birinci’nin duasının ardından Kaymakam Erol Özkan bir konuşma yaptı.

 

Kaymakam Özkan, bu dünyada olduğu gibi ahrette de ulaşılabilecek en yüksek rütbelerden biri olan şehitlik mertebesine erişmiş kişilerin aileleriyle bir arada olmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, “Bu millet şehitleriyle her zaman gurur duyan bir millet olmuştur. Onların manevi huzurunda gerçekleştirdiğimiz bu etkinlikte bir kez daha onları şükranla anıyoruz.” dedi.

Milletvekili Mustafa Cumur ise Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran ruhun “Çanakkale ruhu” olduğunu belirterek, “Tarihin her döneminde Türk milleti vatanını korumak için göğsünü siper eden evlatlara sahip olmuştur. Bu, bundan önce olduğu gibi bugün de ve bundan sonra da böyle olacaktır. En yüksek makama ulaşmış olan bu vatan evlatlarını her zaman şükranla yad eden devletimizin şehitlerimizin aziz ruhunu ve şehit yakınlarını rencide edecek herhangi bir durumun içerisinde olması mümkün değildir.” şeklinde konuştu.

Milletvekili Cumur, tüm hemşehrilerinin olduğu gibi şehit yakınlarının da her zaman yanlarında olduğunu vurgulayarak, “Hepinize bir telefon kadar yakınım.” dedi.

 

Halil Seyis’in Miktat Bal’a ait “Çanakkale Geçilmez”, Dilara Baş’ın da 1994 yılında Şırnak’ta şehit olan Kütahyalı Rahmi Dana’nın yazdığı “Ağlama Anam” isimli şiiri okuduğu etkinlikte 22 şehidimizden 17’sinin ailesi hazır bulundu. Şehit ailelerine bir Türk bayrağı ile kırmızı bir gülden oluşan hediye paketi sunuldu.

 


Gecenin duasını Dörtyol Belediye Başkanı Cevat Birinci yaptı.

 

Geceye çok sayıda sivil toplum kuruluşunuj temsilcisi katıldı.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Siyaset