AK Parti'den Şehit Gecesi

AK Parti'den Şehit Gecesi

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Akçaabat İlçe Teşkilatı, geleneksel olarak düzenlediği 18 Mart Şehitler Günü programında şehit ailelerini sevindirdi.

 

Akçaabatlı şehitlerimizin yoklama mizanseninde, salondaki gençlerin “burda” diyerek haykırmaları duygulu anlar yaşanmasına neden olurken, İl Genel Meclisi Adayı Halil Seyis'in okuduğu şiirler ise ayakta alkışlandı.

AK Parti İlçe Teşkilatı'nın çok amaçlı salonunda düzenlenen anma programı saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Derecik Belediye Başkanı Ali Ulusoy'un Kur'an-ı Kerim'den bir bölüm okumasının ardından İlçe Başkanı Osman Çavuş kısa bir selamlama konuşması yaptı. Çavuş, şehitlik mertebesinin okuyarak, çalışılarak değil vatan için can verilerek kazanılan kutsal bir mertebe olduğunu söyledi.

İl Genel Meclisi Adayı Halil Se-yis, “Bülbül” isimli Mehmet Akif Ersoy'a ait şiiri okuyarak katılan davetlilere duygulu anlar yaşatırken, Dilara Gülfem Baş isimli küçük kız çocuğunun bir annenin şehit oğlunun ardından döktüğü gözyaşlarını anlatan şiiri herkesi ağlattı.

İlçe Teşkilatı Tanıtım ve Medya Başkanı Erkut Küçük'ün hazırlanmasında büyük emeği geçen video sunumu ise programın en can alıcı bölümünü oluşturdu.

Akçaabat şehitlerinin görüntülerine yer verilen sunumda programı sunan İlçe Sekreteri Erhan Nadir, adeta bir komutan edasıyla yoklama yaptı. Salonda daha önce yerlerini almış ve her biri bir şehidimizi temsil eden gençler ise “burda” diyerek hazır olduklarını ifade ettiler.

Programa davetli şehit ailelerini oldukça duygulandırdığı gözlenen bu anlar salonda bulunan çok sayıda kişinin gözlerini yaşarttı.

Gerçekleştirilen sunumun ardından programa davet edilen şehit ailelerinden iştirak edenlere birer gül ve hediye takdim edildi.

Bu esnada şehit ailelerini temsilen söz alan, şehitlerimizden İbrahim Seyis'in babası Ali Seyis böylesi organizasyonlarda hatırlanmanın kendilerini son derece mutlu ettiğini belirterek, program-da emeği geçenlere teşekkür etti.

Halil Seyis ikinci kez sahne alarak, bu defa Necip Fazıl Kısakürek'in “Sakarya Türküsü”nü günün anlamını en iyi şekilde verecek duygu ile okuyarak salonu coşturdu.

Seyis'in okuduğu şiirin sonrasında söz alan Trabzon Milletvekili Mustafa Cumur da günün anlam ve önemini belirten uzun bin konuşma yaptı.

Konuşmasında özetle, Çanakkale zaferinin Türk tarihinin sayfalarına altın harflerle yazıldığına işaret eden Cumur, her Türk vatandaşının Çanakkale şehitliklerini mutlaka gezmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Programda, diğer benzerlerinde olduğu gibi kubbeyi bağlama işi yine Dörtyol Belediye Başkanı Cevat Birinci'ye düştü. Birinci, yaptığı coşkulu ve son derece akıcı konuşmasında sık sık kahramanlık şiirlerinden bölümler aktarırken, savaş yıllarını en iyi şekilde anlamamıza imkân veren tablolar canlandırdı. Konuşmasını gecenin maneviyatına uygun olarak dua ile bitiren Birinci, katılımcıların âminleri ile tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diledi.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Haberler