AK Parti'den Gövde Gösterisi

AK Parti'den Gövde Gösterisi

Adalet ve Kalkınma Partisi Trabzon Milletvekili Adayları Tanıtım Toplantısı Akçaabat’ta yapıldı.

Adalet ve Kalkınma Partisi Trabzon Milletvekili Adayları Tanıtım Toplantısı Akçaabat’ta yapıldı.

Akçaabat Nihat Usta Köfte Salonu’nda yapılan tanıtım toplantısına, AK Parti Trabzon Milletvekili Adayı ve Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Milletvekili Adayları, Muhammet Balta, Ayşe Sula Köseoğlu, Adnan Günnar, Nihat Tosun ve Salih Cora, İl Başkanı Haydar Revi,Akçaabat İlçe Başkanı Emre Akgün, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen ve çok sayıda partili katıldı.

Akçaabat’ta partililer tarafından karşılanan adaylar halk oyunları ekipleri ile horon oynadı.

 

ak-parti-trabzon-adaylar1i.jpg

Tanıtım toplantısında konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu,AK Parti'nin laf değil eser milliyetçiliği yaptığını belirterek, "Öyle tatlı su milliyetçiliği, öyle laf milliyetçiliği, söz milliyetçiliği yok, eser milliyetçiliği var, insan onuru milliyetçiliği var bizde" dedi.

 

Soylu, AK Parti Akçaabat İlçe Başkanlığınca ilçedeki bir restoranda düzenlenen AK Parti Trabzon milletvekili adaylarının tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, Trabzon'da Kutlu Doğum Haftası sebebiyle düzenlenen etkinliklere katıldığını belirterek, Türkiye'de insanların her yerde kendi inançlarını, ananelerini, göreneklerini korkmadan, çekinmeden, bir baskıyla karşılaşmadan paylaşmasının güzel olduğunu dile getirdi.

ak-parti-trabzon-adaylar3i.jpg

Bu durumun özgürlük, demokrasi ve insan olma onuru ile buluşmak olduğunu ifade eden Soylu, geçmişte Türkiye'de Kur'an-ı Kerim okumanın, öğrenmenin yasaklandığını, dini kitapların toplandığını, şarkıların türkülerin yasaklandığını ve tek tip insan yetiştirilmeye çalışıldığını söyledi.

 

Soylu, artık Türkiye'nin yarınlara umutla baktığını ve IMF'ye borcu bulunmadığını ifade ederek, "Milliyetçilik 23,5 milyar dolar bir borç altında Türkiye'yi tahakküm etmek midir yoksa IMF'ye olan 22,5 milyar dolar borcu silip bu ülkenin 5,5 milyar dolar borç verebileceğini söylemek midir? Milliyetçilik bu ülkenin enerjisini dışarıdan aldığında, el uzattığında 'aman ne olursunuz bizim enerjimizi verin' diyen bir Türkiye midir yoksa benim ülkemin her tarafında 232 baraj yaparak ülkemin üretiminin yarınlara güzel şekilde ulaşmasını sağlamak mıdır? Kimse bize milliyetçilik dersi vermesin. Çok net ve açık şekilde söylüyorum milliyetçilik İsrail'den aldığınız insansız hava uçaklarını bir şekilde bozulduğu için tamir için gönderdiğinizde 6 ay 'göndermiyorum deyip de posta koyulan 'bir Türkiye'de yaşamak mıdır yoksa şu semalarda insansız hava uçaklı, Anka ile beraber bizim Türk mühendislerinin altına imza attığı insansız hava uçağını imal eden, üreten bir Türkiye midir?" diye konuştu.

 

Milliyetçiliğin Türkiye'deki 70 üniversiteyi 196 üniversiteye çıkartarak gençlere istediği üniversitede okuyabilme fırsatı vermek olduğunu anlatan Soylu, şunları kaydetti:

 

"Milliyetçilik 230 ülkeye ihracat yapan bir Türkiye'dir, orada ay yıldızlı bayrağı bizim burada ürettiğimiz ürünlerle beraber dalgalandırmaktır. Milliyetçilik milli savaş gemisini yapmaktır, cirit füzesini yapabilmektir, bu ülkede 17 bin 500 kilometre yol yapabilmektir. Benim ülkemde Avrupa'ya, Amerika'ya bakarken içimiz gidiyor, içimiz sızlıyordu. Ne zaman gelecek hızlı tren, ne zaman bu hızlı trenlerle ülkemin toprakları buluşacak diye her birimiz sızlanıyorduk. Milliyetçilik şu gelişmiş ülkelere Amerika'ya da, Avrupa'ya da sende ne varsa bizde var diyebilmektir, büyük Türkiye'dir, zengin Türkiye'dir. Milliyetçilik kendi insanının onurunu ayağa kaldırabilmektir, milliyetçilik odur. Öyle tatlı su milliyetçiliği, öyle laf milliyetçiliği, söz milliyetçiliği yok eser milliyetçiliği var, insan onuru milliyetçiliği var bizde."

ak-parti-trabzon-adaylari.jpg

Soylu, milliyetçiliğin mezradaki hastaya ambulans helikopter göndermek, bütün dünyanın itiraz etmesine ve Gezi olaylarına rağmen kararından vazgeçmeyen iradeyi ortaya koyabilmek olduğunu ifade ederek, şöyle devam etti:

 

"İstanbul'da yapılacak olan üçüncü havalimanı, dünyanın en stratejik yatırımlarından bir tanesidir. Amerika'dan Avrupa'ya, Dubai'den Japonya'ya kadar dünyanın en ucuz terminallerinden birisini yapıyoruz. Bütün dünya ülkeleri gelecek ve modern İpek Yolu'nun merkezi olarak nitelendirdiğimiz o havalimanından dünyanın her tarafına uçacaktır. Türkiye dünyanın merkezini oluşturmaya çalışıyor, milliyetçilik odur. On yıllarca, yüzyıllarca ecdadımızın bize bıraktığı eserlere sırtını dönmüş bir Türkiye vardı, parası yoktu her yüz lirasının 85,7 lirasını faize veren bir Türkiye vardı ama bugün o Türkiye yok. Milliyetçilik o Türkiye olmadığı için ta Orhun Yazıtları'na 46 kilometre yol yapan, orada ayyıldızlı bayrağı diken, bir taraftan Bosna'da, Kosova'da, Üsküp'te, Makedonya'da, Bulgaristan'da, Suriye'de, Necef'te benim ecdadıma sahip çıkan, türbesini, köprüsünü, imaretini, her şeyini, külliyesini yeniden imar eden bir anlayışla karşı karşıya kalmaktır." 

 

"Bu ülkede yapacağımız çok iş var" -

 

Milliyetçiliğin Sultan Sencer'in, Mevlana'nın babasının türbesine sahip çıkmak olduğunu, güçlü Türkiye'yi dünyanın her yerinde anlatabilmek olduğunu vurgulayan Soylu, "Daha dün bir köprüyü yapmaktan aciz bir Türkiye varken Allah'a şükürler olsun ki Marmaray ile Asya ve Avrupa'yı birbirine bağlayan bir Türkiye milliyetçiliği var. Bu ülkede yapacağımız çok iş var"  diye konuştu.

 

Dünyanın gözünün Türkiye'de olduğuna ve 7 Haziran'daki genel seçimlerin ülkenin hedeflerine ulaşması için önemine değinen Soylu, seçmenlerden genel seçimlerde AK Parti'ye destek olmasını istedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Siyaset