Ak Parti’de kuruluş coşkusu

Ak Parti’de kuruluş coşkusu

Adalet ve Kalkınma Partisi, kuruluşunun 7. yıl dönümünü bayram havasında kutladı

 

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Akçaabat İlçe Teşkilatı, AK Parti’nin 7. kuruluş yıl dönümünü büyük bir coşku ve katılımla kutladı.

Bayram havası şeklinde kutlanan kuruluş yıl dönümünde parti üyeleri hem birbirileriyle sohbet etti hem de doyasıya eğlendi.

Akçaabat Kültür Park’ta düzenlenen kuruluş yıl dönümü gecesine AK Parti Trabzon Milletvekili Mustafa Cumur, AK Parti İlçe Başkanı Osman Çavuş, AK Partili Belediye Başkanları, Gençlik ve Kadın Kolları ile çok sayıda partili katıldı.

Düzenlenen gecede AK Parti İlçe Başkanı Osman Çavuş, Erzincan'ın Kemah İlçesi kırsalında teröristler tarafından döşenen mayının patlaması sonucu şehit olan 9 askerden ötürü gecenin eğlence programında %50 civarında kısıtladığını söyledi. Çavuş: “Bu gece havai fişekler ve yöresel sanatçılarımız şarkı söylemeyecek. Çünkü acımız büyük. 9 şehit verdik. Bunun için bu gecede eğlence programlarını kısıtlamış bulunmaktayız” dedi.

OYLARIMIZ ARTIYOR

AK Parti İlçe Başkanı Osman Çavuş, yaptığı açılış konuşmasında, AK Parti’nin gittikçe halkın güvenini kazandığını ve bunu almış olduğu oylarla gösterdiğini belirtti. Çavuş: “Kurulduğumuz andan itibaren partimiz büyük bir yükseliş göstermektedir 3 Kasım 2002 seçimlerinde Türkiye genelinde aldığımız oy oranı %34, ardından 28 Mart 2004 mahalli seçimlerine gittik ve %41 civarında oy aldık. Hemen sonrasında 22 Temmuz 2007 genel seçimlerine gittik ve Türkiye genelinde %47 oy alırken Akçaabat’ta ise %61 civarında oy aldık. Bu demek oluyor ki partimiz halkın güvenini kazanmış ve yoluna hızlı bir şekilde devam etmiştir. Amacımız bu oy oranını daha da artırmaktır. AK Parti’nin bu başarısı tartışılamaz. AK Parti Türkiye’nin partisi, diğer partiler de Türkiye’nin partisi ve siyasi partiler kanuna göre kurulmuş ama oy sonuçlarına ve milletvekili sayılarına baktığımız zaman AK Parti tüm siyasi partileri geçmeyi başarmıştır. MHP, Türkiye’de 41 ilde milletvekili, CHP’nin ise 46 ilde milletvekili olduğunu görüyoruz. Ama AK Parti 81 ilden 80’inde milletvekili çıkarmıştır. AK Parti gerek sistemin, gerek hukukun, gerek insan haklarının, gerekse cumhuriyetin bekçisidir. Türkiye’yi güç odakları ile karşı karşıya bırakmak isteyenler var. Bunlar, halkın oyunu alıp halk iradesini tatmin etmeye kalkanlar gibi kuruluş yıl dönümünü bizimkiler gibi yapmaya kalksalar dahi bizim gibi bu coşkuyu kutlayamazlar. AK Parti, vatandaşına verdiği güven ve onlar için yaptığı çalışmalarla birlikte halkın partisi olmaya hak kazanmıştır. AK Parti almış olduğu bu hak ile birlikte kendine olan inancı ve güvenini artırarak yoluna hızlı bir şekilde devam etmiştir. Bu ülkenin sahibi AK Parti, AK Parti’nin sahibi ise vatandaşlarımızdır” ifadesini kulandı.

Gecede bir konuşma yapan AK Parti Trabzon Milletvekili Mustafa Cumur, AK Parti’nin çok dinamik ve güçlü bir alt yapısının olduğunu ifade ederek: “11 belediye başkanımız 5 İl Genel Meclisi üyemiz ile birlikte çok dinamik bir teşkilat kurduk. Oluşturduğumuz bu teşkilat, Akçaabat’a ve Trabzon’a her konuda gerekli yatırımı yapmış ve bizleri en iyi şekilde temsil etmiştir. Ve ben inanıyorum ki yine en iyi şekilde temsil edecektir” diye konuştu.

GÜNEYDOĞU SAHİPSİZ DEĞİL

Kendini vatansever ilan eden bazı insanların Güneydoğu’ya gerekli özeni göstermediğine vurgu yapan Cumur: “Bazı kendini bilmezler Atatürk Milliyetçiliği ve vatansever duygularıyla birlikte bu ülkede duygu sömürüsü yapmaktadır. Ama Güneydoğu’ya gerekli özeni nedense hiç göstermemektedirler. Yoksa orayı gözden mi çıkardınız. Ama Güneydoğu’da kim var. Gerçek Atatürk Milliyetçisi, gerçek vatansever ve bayrağını seven AK Parti var. Biz Güneydoğu’da sözde Atatürkçüler gibi, sözde milliyetçiler gibi, sözde laikler gibi Güneydoğu’yu bırakmış olsaydık bugün Güneydoğu’da o bölücüler en azından 40-50 milletvekili ile birlikte Meclis’e girmiş olurdu. Orda ki insanlar vatanına, dinine, bayrağına bağlı insanlar. Türkiye’yi de bu insanlar ile birlikte kurtardık. Ancak Siyonist güçler bu ülkeyi sağ-sol, laik-antilaik, Türk- Kürt, Alevi-Sünni diye bölmeye çalıştı ve bunun neticesinde Türkiye 550 milyar dolar civarında bir zarara uğradı. Bu para niye gitti. 550 milyar dolar bu ülkenin kasasında olsaydı bugün bu ülke dünyanın en iyi ülkesi olurdu. Bu para bizim elimizde olsaydı bizim amcalarımız, ablalarımız, babalarımız Avrupa’ya gider miydi?” dedi.

HER ŞEY VATANDAŞLARIMIZ İÇİN

Türkiye genelinde yaptıkları çalışmaları değerlendiren Milletvekili Mustafa Cumur, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Eğitimden sağlığa, ulaşımdan adalete, birçok adımlar attık. 3-4 gün öncesinde bu ülke neydi. Bizi bu mafyalardan, çetelerden, teröristlerden kurtarın. Ama bugün baktığınızda bunlar hiç konuşulmuyor. Biz ne dedik. 4 temel görev üstlendik. 1.’si eğitim, 2.’si sağlık, 3.’sü ekonomi, 4.’sü ise adalet. Bugün baktığımızda Türkiye genelinde 37 ilin adalet sarayını yeniledik. Trabzon’un projesi bitti yeni bir proje yapılıyor. Önceden hâkimler kahve köşelerinde merdiven altlarında karar veriyorlardı. Ama şimdi bakın hamdolsun çok sağlıklı mekanlarda hakimler hizmet veriyor. Okullarda ise eğitim kalitesini iyice yükselttik. Bugün benim köyümde bilgisayar sınıfları var. Yaşlı insanların bilgisayarda bir şeyler öğrendiğini gördüm. Yani ne oldu, o bilgisayar sınıfları ile birlikte eğitim kalitemizi yükselttik. Bugün yollara baktığımız zaman en iyi yolları yaptık. Ulaşımda ki kaliteyi de artırdık.  Sağlık alanında yaptığımız çalışmalar ile birlikte insanlarımız artık hastanelerde, sağlık ocaklarında sıkıntı çekmiyor.367 kararı verildiği zaman eğer iktidar güçlü bir iktidar olmasaydı, Anayasa Mahkemesi iktidara kapatma davası açtığı zaman eğer güçlü bir iktidar olmasaydı ve ekonomimiz güçlü olmasaydı bu 3 depremden %100 fakirleşmiş olarak çıkacaktık. Demek ki iktidarımız çok güçlü ki bu gücü ekonomiye de yansıtmış ve Türkiye’yi her zaman muasır medeniyetlere yükseltmiştir” diye konuştu

GERÇEK LAİKLİĞİ AK PARTİ SAĞLADI

Türkiye’nin laik, hukuk, demokratik ve sosyal bir devlet olduğunu sözlerine ekleyen Cumur: “Birileri diyor ki bu ülke sadece laik ülke olur.

Hani nerde bu ülkenin hukuku, demokrasisi ve sosyal yanı. Bunları nereye koyacaksınız. Biz laik, hukuk, demokratik ve sosyal yapıyı bu ülkeye tam anlamıyla oturtacağız ve yolumuza öyle devam edeceğiz. Bize kapatma davası açıldı ama bu bizi yaraladı. 11 kişiden 10’u laikliğe karşı olduğumuzu söyledi. Kim laikliğe karşı. Bakın burada başı açık olanı da var, başı kapalı olanı da, asıl laiklik işte budur. AK Parti gerçek laikliği tüm toplumda yaşamasını sağlayan bir partidir. Eğer başı kapalı kardeşimiz okumak istiyorsa onunda yolunu bu devlet açmak zorunda. Çünkü Anayasa gereği tüm vatandaşlar eşittir. Eşitlik ilkesi hani nerde. Biz eşitlik ilkesini uygulamak için bu ülkede iktidar olmadık mı . O zaman Anayasa’yı koymayın. Bunun gereğini yerine getirmek için 411 milletvekili ile birlikte böyle bir karar çıktı. Ama ne oldu, bu kararın gerekçesi bile yazılmadı daha. Bu durum insanları incitiyor. Laiklik, farklılıkları bir arada yaşatma kültürüdür. Eğer bu kültürü biz insanlara yaşatamıyorsak inanç özgürlüğü nerde. Sonuçta biz iktidara geldik ne dedik? Sokakta esnaf, şirketler, medya halk ne konuşuyorsa Meclis’te de biz onu konuşacağız. Başı kapalı kızlarımız bu ülkede okuyamayınca başka ülkelerde okuyor. Bunun kaybını yine biz yaşıyoruz” biçiminde konuştu.

 

AMACIMIZ TÜM BELEDİYELERİ ALMAK

Cumur, son olarak ise 28 Martta yapılacak yerel seçimlerde tüm belediyeleri almak için yoğun bir çalışma sürdürdüklerini de sözlerine ekleyerek şöyle devam etti: “23 Ağustos’ta yapacağımız Akçaabat Kongresi önemli ancak önümüzdeki dönem 28 Mart seçimleri daha da önemli. Bu seçimlerde hedefimiz tüm belediyeleri ve il genel meclislerini alarak vatandaşlarımıza daha iyi hizmet edeceğiz. Böyle olunca da bundan sonra ki gelecek nesiller bizlere hep dua edecektir. Bunu başarmak zorundayız. İyi bir Türkiye istiyorsak çalışmalarımıza hiç ara vermeden sürdürmeliyiz. Onun için Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın dediği gibi ‘Durmak yok yola devam’ etmeliyiz” ifadelerine yer verdi.

Konuşmaların ardından AK Parti Akçaabat İlçe Teşkilatı kurucu yöneticilerine Mustafa Cumur, yapmış oldukları üstün çalışmadan dolayı plaket verdi

Daha sonra ise partililer oynadıkları horonlarla kuruluş yıl dönümünü kutladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Siyaset